slide show

Tävlingen gick...

...ganska så bra, jag är nöjd. Det var Jessie som var lite oschyst. För i L:D så var hon seg i början och när jag kom på tredje hindret blev hon för het, så jag han inte få upp henne så hon rev. Så det resulterade i 4fel i den klassen.
 
Sen så skulle vi hoppa L:C "mini derbyt" det var 15 hinder med och jag var super nervös. Men när jag väl hade gått banan så var det ingen fara för det var väldigt mycket linjer. Jessie var super fin på framhoppningen verkligen. När vi kom in på banan var hon lite spänd för det var även bank och grav med. Även ett hinder som det var träd som bommar. Hon var mycket mer framåt i L:C hon hoppade fint och stort men hon slarvade på fjärde hindret och rev det. Resten av banan gick hon riktigt bra, det var bara banken som hon tyckte var äcklig hon gjorde värdens hopp upp på den så jag tappade nästan tyglarna hahah! Men jag var ändå nöjd med dagen.
 
LD
 
LC
 
 

Tävling imorgon

Imorgon blir det tävling i Kil men Jessie. Ska bli rikigt roligt men är väldigt nervös.. Jag ska hoppa "mini derby" allstå ca 17 hinder. Hur ska jag kunna komma ihåg banan ? Det är en j*vla tur att Becka ska med hon som har hoppat det. Men det blir nog bra. Vi hoppade lite idag, och WOW vad fin hon var. Tror faktiskt inte att hon har varit så fin hemma på länge.  Jag hoppade även Kvicken , vilken goding han är ! 
 
 
 

Två ekipage bort = Final för mig

Förut fick jag se att "Värmlands ridsportsförbund" hade lagt upp en länk på Faceook, och det var om vilka som hade gått till Final i "Metsostilen". Metsostilen var det jag hoppade i Arvika då jag och Jessie debuterade våran första L:C oh blev felfria och fick 45,5 stil poäng. Hade vi haft ett halvt poäng till så hade jag gått till Final. Men sen såg jag att det stog högre upp på sidan " De som inte kan delta i finalen anmäler det till kansliet så att platsen kan gå vidare till nästa på listan." så om två stycken inte kan vara med i Finalen så får jag hoppa in i Finalen, om jag har räknat och kolla rätt ! :D 
 
 
 
 

Bilder från Fälttävlan i Mantorp

 
 

Jag & Fasten

Jag var ju och red Fasten här om dagen, han skötte sig super bra. Vi galopperade hela tre varv i vänstern och gick stundtals i form så jag var rikigt nöjd. i traven var han så extrem fin, vissa stunder så gick han som en dressyr häst. Han är verkligen omvandald från travhäst till en rikigt ridhäst.
 
 

Han inte

Jag han inte skriva om hur det gick när jag red Fasten igår för jag skulle till min kompis Ebba för jag skulle med och fota henne för hon skulle hoppa fälttävlan i Mantorp .

Skriver om Fasten och fälttävlan sen!


Longerade Fasten igår

Igår så longerade jag Fasten eftersom att det är denna helgen som jag ska passa honom. Han sköttes sig riktigt bra, Christine hade varnat mig för att han kunde springa in mot mitten. Han fösökte det några gången så han fick en lite snärt på rumpan sen så sprang han på en bra volt runt mig i båda varven. Han galopperade även i båda varven. 
 
Idag blir det att rida honom i paddocken Becka är med och fotar så bilder kommer upp sen. 
 
 

När Becka hoppade Jessie

Becka hoppad Jessie härom dagen och jag tycket det gick rikigt bra. Jessie har väldigt mycket egen vilja, alltså att hon bara vill springa fort mot hindret och blir ganska stark. Då blir ju problemet att hon inte hinnder dra upp frammbenen och då river hon allt istället. Så detta var någon Becka övade på.
 
 
 
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig

Ni får några bilder från när jag släppte Jessie i paddocken. Jag har inte hunnit redigerat fler men det kan fixas om ni vill. 

 
 
 
 
 
 

Träning ikväll

Ikväll blir der hoppträning på min prinsessa. Ska bli så kul! Jag har snart tävling i kil och då är det två dagar tävling så första dagen blir de L:D och L:C andra dagen blir det L:C så jag måste säga till Fredrik att jag måste hoppa lite högre idag. Jag vet inte vilken outfit jag ska ha ikväll men jag kommer nog på något snart :)
 

 

Blev ingen hoppning igår

för att det var dåligt väder typ hela dagen så det känndes inte så kul att åka upp till stallet och hoppa i regnet. Vi får se vad vi gör idag,kanske blir något litet hopp idag eller att känna igenom henne i paddocken. 
 
 
 
 
 
 
 

Becka och Jessie

Idag ska Becka få prov hoppa Jessie. Inga direkt höjder då det är hoppträning på onsdag. Så jag ska få vara "tränare" eftersom att jag vet hur hon fungerar när det gäller hoppningen. Paula ska även hoppa kvicken och om jag tycker det ser roligt ut så ska jag få prova honom.Hoppas bara han är snällare och inte lika jobbig som han var igår.
 
Bilderna på Jessie från igår kommer upp så fort jag har tillgång till Beckas dator! 
 
 
 
 
 

"Måste skriva hur stolt jag är" - Rebecka

Denna tjejen har gått igenom så galet mycket motgångar och framgångar på olika korta och långa tider. Jag kan inte förstå hur långt hon kommit på denna korta tiden med Jessie. Hon har fått så himla mycket bra hjälp, mer än vad jag fick när jag började rida ponny. Hon är lättlärd och det ger henne en gratis skjuts på vägen för att allt ska gå så himla mycket bättre.
 
När jag ser henne på hästryggen så blir jag inget annant än glad. Hon rider snyggt för att ha ridit mååååååånga år mindre än mig. Hon har en tacktkänsla som jag kämpa med att få fram och en nedsittning som jag skulle vilja dö för. Hon gör allt så lätt och fint, blir galet avis! Hon kämpar inte på samma sätt som mig, hon bara gör. När någon säger till henne vad hon ska göra osv, så bara gör hon det utan att ens behöva öva på det huuuuur många gånger som helst. 
 
Jag är mer än säker på att hon kommer kunna rida hur bra som helst om några år. För att vara så "orutinerad" som hon är, så är jag så galet imponerad. Inte för att hon är orutinerad. Men hon ligger långt efter många andra, men i mina ögon är hon så jävla bra. En tjej som kommer klara allt bara hon vill och vågar tro på sig själv! Nog för att hon säger att hon ser upp till mig på många vis, men jag vill att hon vet, att jag ser upp till henne på många olika sätt också, pga att hon har förutsättningarna som jag aldrig hade när jag började rida på allvar. 
 
I framtiden så kommer jag helt klart ha världens bästa hästskötare och även ridkompis. Hon kommer rida runt på sin egenköpta storhäst med glädje. Bredvid mig när jag har min unghäst, genomriden och klar för att starta sina stora klasser i hoppning. Vår framtid är ljus, för vi klarar allt, det vet jag! Att se henne hålla min älskade Bandit på dom större klasserna med ett stort leende på läpparna. Hon kan allt, hon är allt, hon är min allra bästa livsglöd. Julia, jag hoppas du nu förstår att jag menar allvar med det jag säger till dig, du är bra, du kan bara du vill, du är fantastisk i mina ögon<3
 
/ Rebecka på JustJumping 
 
 

En bakut, två bakuter....

Det jag skrev förrut med att Kicken hade blivit bättre det det kunde vi diskutera idag. Han var hemsk, han var helt skänkel döv och lyssna inte för femöre. Han slog ett par bakuter kan jag säga men jag satt kvar. Helt otroligt faktsikt för det är första gången jag verkligen red honom. Men på slutet gick han bätter för Paula tog fram longeringsspöt och drev på han från marken när jag red kvicken och då visade han sin bättre sida. 
 
Jag red aldrig Ella idag utan jag red bara kvicken och släppte Jessie i paddocken efter vi ridit. Bilderna på Jessie kommer upp senare. 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Kvicken & Ella

Idag kommer jag få prov att rida Ella i hennes nya dressyrsadel kommer bli sååå kul att få rida dressyr på henne. Sen så kommer jag även få testa att rida Kvicken. Det kan bli spänande, men jag tror att det kommer gå bra.Han har skötts sig rikigt bra på slutet tycker jag. Kvicken är ju Paulas föredetta travhäst men går nu som ridhäst och gjort i över ett år. Han är en väldigt speciellt kille som kan slå i galoppen när han tycker att det blir jobbigt.
 
Jag ska även se till att få bilder. Jag, Becka och Paula ska ju dela på Ella och Kvicken så det kommer ju bli någon som fotar. Sen får se hur jag gör med Jessie idag. Blir kanske en lugnare tur eller om jag släpper henne i paddocken sen, det märks.
 
 
 

Jag är med på en tävling hos..

www.justjumping.blogg.se  
 
Klicka på DENNA  länk för att komma till tävlingen. 
 
 
 

Fast Marke

Idag följde jag med min kompis Christine hem för att rida hennes f:d trav häst och kolla vart hon har sina saker, för jag ska ta hand om hennes häst "Fast Marke" under midsommar. Så jag fick rida honom. Wow måste jag säga vilka framsteg Christine och Fasten har gjort. För nu kan han till och med galoppera och hon har typ haft honom i 5-6 månader. Han hoppar rikigt bra också måste jag säga mycket power har han med.För när Christine skulle göra första galopp fattningen så gjorde han en liten bockning jag trodde att jag skulle dö av skratt.Sen så skulle jag få prova. Jag skritttade något varv sen travade jag och han gick i from och var fin. Sen skulle jag gloppera och han fixade det mycket bra. Vi skulle även trav lungt och försiktig över en bom med det tycket inte Fasten så han hoppade över bomen som låg på marken. Bjuder på en bild från Fastens söta bock och några bilder på mig och han.
 
Christine och Fasten


 Jag och Fasten
 
 
 
 
 
 
 
 

Ridtur

Idag red jag i padocken med Paula. Jessie var något så extremt seg och trött så det slutade med att vi gick ut på gärdet och galopperade lite. Men jag tyckte ändå att hon var fin fast hon var seg. Hon tog galoppen rätt, det var bara jag så råkade salvar en gång. Hon gick i ganska så stadig form men jag begärde inte så mycket av henne. Så jag är nöjd!
 

Första gången jag hoppade storhäst

Det var det läskigaste jag någonsing gjort!! Jag kunde inte med avsåndet för jag ville ha att hon skulle ta ett galoppsteg till med då blev det alldelse för nära och så hållde jag i henne för mycket. Jag är ju van att hoppa en het ponny också så detta var helt annorlunda. Bilder från när jag hoppade Ella för första gången, 30 maj.
 
 
 
 

Kort ridur & Snart iväg på tävling

Det blev en kortare ridtur på Jessie idag, ville känna igenom henne .Hon var rikigt fin måste jag säga även fast hon fick lita damp ibland.
 
Ella är iallafall färdig fixad nu ska jag bara vänta tills Becka och Paula kommer sen så drar vi mot filipstad för idag ska Becka dabutera storhäst ! Jag tror att det kommer gå bra för jag vet vad himmla bra dom är tillsammns.
 
Becka och Ella på deras första hoppträning

Film från Arvika

 Här är filmen från Arvika där allt bara stämmde, den känsla är obeskrivlig ♥
 

Hoppträning

Nu är jag hemma efter hoppträningen, det gick väl sådär. Hon var lite små jobbig på framridningen men det blev bättre när vi började hoppa. Det märks på henne att hon tycker att det är kul och att hon har fått rätt inställning, för nu suger hon hinder som aldrig förr. Det jag försökte tänka på var att inte stressa mot hindret utan vara lugn och ha en jämn ryttm, det funkade rikigt bra tycker jag. Jessie hoppade bra men det var vissa stunder där jag råkade hoppa före henne och hon hoppade lite förlångt ifrån hon gjorde även någar riktigt roliga och konstiga hoppa så jag fick världens sämsta sits. 
 
Man lär sig av sina misstag och ska försöka att tänka ännu mera på min ridning i fortsättningen. Nog för att vi gjort en bra utveckling på mindre än 1år. Men ännu bättre ska det bli! Det känns som att alla bitar har fallit på plats och vi är på rätt väg mot högre höjder. 
 
 
Jag tänkte lägga upp några bilder från dagens träning, nu vill jag inte ha några kommentarer om att jag inte är med i hoppet eller att jag t.ex drar henne i munnen, för som jag skrev högre upp hon gjorde konstiga hopp och jag fick konstig sits. 
 
 
 
Fail bild
 

Iväg på träning !

Allt lastat och klart nu mot Hammarö för hoppträning !


Debuten

Den 19 Maj var jag och Jessie till Arvika för att hoppa L:D och debutera L:C. Denna dag är något jag kommer minnas för det kunde verkligen inte ha gått bättre.

I L:D så var Jessie frammåt vi hamnade jämt på varje hinder och högt över hoppade hon. Det blev en fel fri runda och vi taggade om till L:C. Jag var något så enormt nervös. Jag grät på framhoppningen för att jag inte kände mig redo. Vi hamnade lite konstig på frammhoppnings hindret, men jag försökte lugna ner mig och tog om hindret och då hamnade vi perfekt. Vi skulle gå ut som sista ekipage. När dom sa "Julia Denkvist du är välkommen in på banan" så var det som att någon slog mig hårt i magen. Jag klappade Jessie på halsen och sa till henne att vi skulle fixa detta. Efter att jag hoppat första hindret så rullade allt på vi hamnade bra på hinderena och vi gick felfritt! Vi gick verkligen felfritt på våran första L:C den känslan är obeskrivlig. Hon hoppade säkert runt 10-20 cm över hindrena. Hon var sååååå himla grym!! 
Är ni sugna på film också ? 
 L:D (80 cm )
 
 
 
 
L:C (90 cm) 
 
 
 
 
 

Börjar om

Nu börjar jag om på nytt. Ska verkligen försöka denna gången att blogga ofta. Headern ska bytas ut och ni ska få nya bilder på mig och Jessie. Jag har massa roliga saker att berätta men tar inte det i detta inlägg utan jag delar upp det.