slide show

Barbacka + tricks

Igår gjorde jag något som inget trodde att jag skulle göra. Jag slängde mig upp barbacka på Kvicken och gick ut i paddocken. Måste erkänna att jag var lite nervös,haha. Sen så hade jag på mig träningstights så jag gled väldigt lätt. Men jag travade iallafall men våga inte galoppera, då jag skulle troligen glidit av och om han hade gjort en bakut då hade flöge. Sen såg jag ut som en stel pinne men ah, vi ska nog fixa detta med.  
 
Efter ca 10 min så hoppade jag av och övade på bugningen och shit va han lär sig fort. Nu kan ha de rikigt bra, blir så stolt över min lilla pajas :') 
 
 
 
 

Ni är bäst!

Alla ni som peppat mig, berömt mig för mitt jobb med Kvicken ni är guld värd. De är ni som får mig vilja fortsätta med allt. Sen alla fina kommentarer från tävlingen har fått mig få bättre självförtroende ni är så jävla bäst! Utan er skulle jag inte ha någon lust med något.
 
 
 
 
 
 

Video från tävlingen

 

Lättlärd häst

Idag släppte jag Kvicken i paddocken och övade lite lydnade. Och de gick rikigt bra, han sprang dit jag sprang backade när jag vill och flyttade sig när jag bad honom. Sen har jag börjat övat att han ska buga. Han va rikigt duktig så snart sitter de med. Han är verkligen lätt lärd så ska börja träna lite mera firhets dressyr med honom. 
 
HAHA, min tröja hade åkt upp däför jag suddat ut :$
 
 

Gårdagens tävling

Jag är den lyckligaste männikan på jorden för fy f*n va fin och duktig han var igår.Helt fantastisk.
 
När vi lastat ut honom på tävlingsplatsen så var han fundersam på vart han var och vad han skulle göra. Vi fixade klart honom sen gick jag bort mot framridningen. Han var skapligt lung och nyfiken. Han lyssnade på allt jag bad honom och han var jätte fin i traven i båda varven och lika så i galoppen tog dock bara vänster galoppen för jag orkade inte bråka så jag arbetade mera i travade i högervarvet. Han slog inte en enda bakut och jag kunde samla honom hur lätt som helst. Helt underbar var han. 
 
Jag gick ner till ridhuset för att hoppafram men jag han inte mer än att hoppa de lilla hindret 4ggr för sen skulle jag in på banan. Men de gjorde inget för Kvicken blev ändå sressad för de var var knök fullt på framhoppningen.
 
När jag kom in på banan så blev han en helt annan häst. Så fort han såg hindrerna så taggade han till. Han brydde sig inte om någonting han var så fokuserad på de han skulle göra. Efter vi hoppat de första hindret så flöt allt på. Vi hade bara väldans otur på tredje hindret för han nuddade den lite med "tårna"så den åkte ner. Sen blev det ett lite missförsånd mellan oss. På fjärde hindet så hoppade han soooort och jag var inte rikigt beredd. Så stegen som skulle bli mellan hinderna blev inte som tänkt. Så han hoppade av lite för tidigt som han blev väldigt lång så han rev med bakbenen. Sen gick restan av banan klockrent. Så duktig var han.
 
Detta var som sagt hans första tävling någonsin och jag är såååååååå nöjd. Han får 10* av 10* möjliga. Denna hästen är så grym så jag finner inga ord. Jag älskar honom mest av allt i hela världen min fina Kvicken ♥
 
Video kommer upp senare :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu kör vi!

Hästarna lastade och allt är packat. Nu drar vi mot Åmål för tävling!





Idag är min dag!

Ja idag är de min dag, blir faktiskt 16 år. Så jag hoppas verkligen att denna dagen blir som planerat!

Just nu sitter jag i bilen på väg till Karlstad för att göra mopedprov. Sista jag gjorde de så hade jag 50 och man ska ha 52 för godkännt så jag hoppas jag klarar de idag.

Efter provet drar jag till skolan och får massa kramar, haha. Ikväll kommer Beckas familj och firar mig sen åker jag med dem hem för de är tävling på söndag så jag måste röra på Kvicken.

Sista dagen i skolan är de idag med för sen är de lov! Jag hoppas att ni också får ha en toppen dag!




Kvicken = Dressyrhäst?

Idag slängde jag på Kvicken dressyrsadeln och dressyrskydden, WOW va snygg han va. 
 
Han va jätte ofokuserad i början och va inte direkt arbetsvillig. Men de blev bättre och bätter under tiden. I traven va han fin och gick skapligt stadigt i form. Fina skänkelviknigngar gjorde han med. Sen i galoppen så var han så sjukt fin, kunde korta upp honom rikigt bra. Men han tröttnade till slut och gjorde världens bakut , haha. Så jag arbetade honom lite mera i traven och han var riktigt fin då för han slappnade och gjorde de jag bad honom. Jag gjorde en ny galoppfattning och han var lika fin då men han gjorde även en bakut då med, men efter de fortsätte jag att rida framåt och brydde mig inte direkt om de.
 
Så jag tycket att de var ett ganska så lyckat dressyrpass och han så ut som en rikigt dressyr häst, så sjukt snygg va han. Så någon dressyr tävling ska vi ut på någon gång. 
 
Bilder från dagens pass, fler bilder kommer upp, om ni vill ha? ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nervös? JA!

När vi var på väg till träningen i onsdags så berättar Becka att Paula anmält oss till tävling i Åmål som är NÄSTA helg. Shit va nerövs jag blev.
 
Får ont i magen av att bara tänkta på de, men satan va roligt de ska bli att komma ut och tävla igen. Sen ska de bli super roligt att se hur Kvicken reagerar. Detta kommer ju bli hans första tävling någonsin. Men jag tror faktiskt att han kommer sköta sig. Vi gör framför allt detta för att han ska få komma ut och få göra något anolunda så de får gå som de går, de är ju som sagt hans första tävling någonsin.
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Idag efter skolan drar jag till Christine, vi ska han en liten tjej kväll hos henne, med mycket prata och godis. Så imorgon blir de ingen ridning för mig. Åker till Becka på lördag morgon eller något för jag måste hinna rida Kvicken innan de blir mörkt, funderar på att ta travbanan då men får se.
 
 
 

Träningen igår

Har varit ganska så dåligt uppdaterat här då skolan tagit all tid jag haft. Så de är därför jag inte bloggat något, sen kom vi hem sent från träningen igår så jag orkade inte blogga var alldelses för trött.
 
Men iallafall, träningen igår gick jättre bra. Han var fin dressyren men väldigt stark så jag fick göra halvhalter typ hela tiden i traven. I galoppen va han fin. Tro de eller ej men han tog högergaloppen, på FÖRSTA försöket. Då va jag överlycklig. Sen när vi saktade av och skulle gör en ny högerfattnign så gjorde han inget annat än sprakde, haha. Så jag fick jobba honom i trav istället. 
 
Sen skulle vi hoppas på en åtta. De stod ett litet hinder i mitten av ridhuset som vi skulle hoppa över och vända över i luften så vi bytte varv och galopp och de fixade Kvicken galant. Även då tog han höger galoppen super, så jag var ganska så nöjd med framridningen de va mest jag som red som en kratta. 
 
Vi skulle börja hoppa en kombintion. Komma in i trav på kombinationen ett galoppsteg till nästa hinder sen 6 steg har jag för mig att de skulle va till sista hindret. Kombinationen med ett galoppsprång fixade han bra. Efter jag landat så bara drog han gärnet mot sista hindret. Han bara sprang, shit va de gick fort. Men jag lyckade tillslut få tillbaka honom mellan hindren. Vi gjorde flera övningar, men orkar inte berätta och förklara allt, haha. Vi fick iallafall hoppa lite mera höjd.  
 
De va titt-hinder med, och jag trorde faktiskt att Kivcken skulle stanna på dem. Men nej, han hoppade och struntade i vad som låg under eller hängde över hindret. Så de var riktigt roligt. 
 
Denna träningen skötte han sig super bra, de va bara jag som inte va helt på hugget, och red typ som en kratta men, men. Han blir bara bättre och bättre för varje träning som går så jag tror att vi kommer komma ganska så långt om han fortsätter såhär! 
 
 
 
 
 
 

Duktig häst!

Idag var han så fin. Tyvärr så var inte underlaget i paddocken så bra så vi red inte så jätte länge och de blev ingen galopp idag. Men han va så fin och duktig. Vi övade mycket kontroll och lydnad då Kvicken helst vill bestämma allt själv men idag va de jag som va bossen, haha. Fick gör mycket halv halter i början så han började lyssna och förstå att de är jag som bestämmer. Sen övande vi mycket med min sits, att jag ska upp med blicken, tummarna uppåt och ha händerna bredvida varandra i samma höjd. Jag vill gärna ha händerna längre från varnndra, vet faktisk inte varför men, haha. 
 
På slutet gjorde vi massa 8:or och han va sååååååå fin, jätte mjuk i sidorna och gjorde precis de jag sa till honom. Så denna dressyr träning var verkligen lyckad!
 
 
 
 
 
 
 

Träning imorgon

I morgon klockan 3 så är de dressyr träning för Gea, min holländska tränare. Jag hoppas på en arbetsvillig och fin häst. Han har inte blivit riden sen torsdag, då var de faktiskt Becka som red honom och han hade varit super duktig och fin, så de känns ju bra. Jag han inte rida honom idag då jag var med Rebecka och Paula på Clinic. Men jag har en känsla av att de kommer gå bra imorgon ändå. 
 
 
 

Video från förra hoppträningen

Glömde lägg ut videon på mig och Kvicken från förra träningen så ni får den nu istället. Den träning gick såååå bra! Han tog högergaloppen och skötte sig super! 
 
 

Lycklig !

Idag kom mitt paket som jag väntat på. I paketet så fanns min älskade 5 punktsförbygel. Som jag längtat efter att ha en sån och Kivcken kommer bli sååååååå snygg i den. Längar verkligen tills jag får prova den, 
 
 
 
 

Blir ingen tävling

Vi skulle har varit till Filipstad på söndag och debuterat, men de blev för få anmälda så den blev inställd. Så vi åker till Åmlå istället i slutet av februari. Så vi taggar om och kör gärnet då! 
 
Bild på mig och Ella från i sommras, de var 2 gången jag hoppade storhäst, haha. 
 
 

Gymnasievalet

Detta är inte roligt för 5öre. Alla mina tankar har gått i 200 i mitt huvud. Var vill jag gå? vad vill jag göra? Varför/varför inte? Jag måste söka in idag eller imorgon till de gymasium jag vill gå på och de står mellan två gymnasium men jag vet inte vilket jag vill gå på.
 
De står mellan Klara gymasiumet - Media/Foto/Film och Lillerud - Häst. Jag vill verkligen gå på Lillerud med då vill jag ha med Kvicken men pengarna räker tyvärr inte tillför jag vet va långt vi skulle kunna komma. Jag vill även gå på Klara för jag verkligen älskar att fotografera och redigera. Så jag ska fundera lite till och se vart jag vill gå.
 
 
 
 

Mina dröm mål med Kvicken

Min dröm inom :
 
Hoppningen: Är att starta en 110cm klass bli felfri och placerad. Det är något jag verkligen vill så är det att springa ett ärovarv med min vackra häst. Sen att han blir fel fri i en sådan "hög klass" vore fantastiskt! Det är hoppningen jag vill satsa på med Kvicken så de kommer bli spännade att se hur långt vi faktiskt kan ta oss. 
 
Dressyren: Är att jag ska någon gång ska stara en dressyr klass, för om jag tar mig igeom ett helt dressyrprogram så är jag sjukt nöjd. Förstår inte hur folk klarar av att komma ihåg vart dom ska göra allt, haha. Men ska försöka satsa på en lägre klass i dressyren blir nog inte detta året då jag måste stärka Kvickens höger sida så han fattar rätt galopp och lite mer små arbeten.  
 
 
 

Dröm utrustningen

Dröm utrustningen jag vill ha till Kvicken! Skulle verkligen inte tacka nej till något av detta, specielt inte till sadeln! 
 
Sadel - Bruno Delgrange
 
Träns -  jump off revolution 
 
Förbygel - 5punkts förbygel
 
Benskydd - Veredus 
 
 
 
 
 
 

Paket på väg !

Fick ett mail här om dagen att mitt paket är på väg som jag köpt. Kan ni gissa va de är? Jag köpte den beganat av en tjej på Hästnet, längtar verkligen tills jag får hem den!