slide show

Det märks att Kvicken trivs som hopphäst

De va en tanke som bara dök upp i huvuet. Jag tänkt tillbaka på när Kvicken gick som travhäst och hur långt tid det kunde ta att få in honom i transporten. Han kunde aldrig gå rakt på han gick bara upp på sidan. Ingen vet varför.  Sen var han förjävligt resorna bort till tävlingarna han stod gärna och hoppade på transorten. Sen när han väl travade på tävlingarna och närmade sig målet så började han galoppera och blev diskad, detta hände ungefär varannan gång. Samma sak med skador, han har blvit sprutat i olika knän och kotor. Han reds ju även när han var travhäst, men han var en riktig gris. Sen hade dem haft en tjej här som kunde "prata" med hästar. Hon hade sagt att han blev lite förvirrad av att både ridas och travas samtidigt. Så de valde då att lägga ner ridningen på honom för att se om det blev bättre, men det blev aldrig helt bra. Sen blev han endast ridhäst...
 
Nu idag så går han rakt på transporten utan att ha en tillstymelse till att vägra att gå på. Han står still hela vägen till träningar/tävlar och hela vägen hem. Nu när han är hopphäst så tvekar han inte en sekund på hinder till skillnad från hur han var på travbanan där han skulle trava men "endast" galopperade.  Sen till skadorna som inte kommit tillbaka sen han blev ridhäst. De känns ju ändå väldigt bra, då är de nog gjort för att Kvicken ska vara ridhäst istället för travhäst. För jag ser Kvicken som en lyckligare häst idag än vad han har varit. Till det med att han inte trivdes som båder rid- och travhäst så känns det så konstigt att han aldrg blev bra på travet när de la ner ridandet. Men när de la ner travandet, så blev han finare att rida. Nu sparkar han knapt alls under våra ridturer vilket känns så himla bra!
 
Förr
 
Nu
 

Kvicken i High Jump Revolution tränset

Idag kom mitt efterlängtade PS träns och jag är lyckligast i världen. De va såå mycket snyggare i verkligenheten än på bild, haha. Så idag fotade Becka när jag red Kvicken på gärdet med tränset och han va så jäkla snygg i det. 
 
På dagens ridtur/pass så var han fin och riktigt mjuk faktiskt, gärdet var dock inte de bästa stället att vara på, de var lite blött så de blev inte mycket galopp där då han snubblade som tusan och höll på att gå på knäna. Men i traven var han fin och lika så i skritten. Han är lite känslig när de gäller underlag. Så att jag inte fick igenom honom helt va inte konstigt för de va inget bra ställe vi var på. Men överlag så var han fin och jag tror faktiskt att tränset kan ha gjort lite, hihi. För han kändes mycket mjukare än vanligt. 
 
Haha.. och ja som sagt Kvicken är FET som f*n.  Skäms nästan när jag tittar på honom. Men så fort denna sommarjobbs vecka är över så ska han gå mycket mycket mer än vad han gjort. Galopp intervaller och , klättra i skogen, någon hoppträning och dressyrpass. Den 20 juli så är de dax för tväling igen och jag tänker inte komma dit med en smällfet häst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hööks rea

Trot eller ej men jag lyckades faktiskt få med pappa in till stan så jag fick gå in på Hööks. De va tänkt att jag skulle ha ett regntäcke men de fanns inte kvar i Kvickens storlek så han fick ett tunt stalltäcke istället och en grimma.

De va ganska så ut plockat på rean så de fick duga med dem sakerna. Kvickens träns kommer troligen imorgon också , som jag längtat!




Ovisade bilder

Här kommer de några bilder till från förra dressyr träningen. Och jaaa jag vet att min häst är tjock så de är inget ni behöver kommentera, haha.. Men herrgud va fin han var denna träning, min fina <3 
 
 
 
 
 
 
 

Ny kavaj!

Jag var in till stan förra veckan och köpte mig en tävlings kavaj inne på Hööks. De blev en marinblå då de är min tävlings färg och jag har velat haft den länge. 
 
Så både jag och Kvicken kommer vara snygga in för nästa tävling, han har nytt snyggt träns och jag snygg kavaj! 
 
 

Klickade visst hem ett nytt träns

Ojsan.. råkade visst beställa hem ett nytt träns till Kvicken i fredags.  Men de är faktiskt inte vilket träns som helst utan de blev PS ny träns - High Jump revolution!
 
Blev helt kär i den så fort jag såg det. Kvicken kommer bli ur snygg i den! Han kommer dock bara få ha den vid speciella tillfällen typ vid träning och tävling sen någon enstaka hemma ridning. 
 
 

Jag tänkte ge upp..

 
För någon månad sen så kändes allt som ett rent helvete. De kändes som att jag tappat allt intresse för hästar och vill inte gå på Lillerud lägre. Jag kunnde till och med tycka att det var jobbigt att mocka och att hämta Kvicken i hagen. Jag har aldrig känt så förut. Jag visste inte vad jag skulle göra, jag ville ju inte bara lägga ner allt bara sådär. För då skulle jag svika alla, speciellt Kvicken. Jag grät ungefär varje dag jag visste verkligen inte vad jag skulle göra. De kändes som att jag ville gå tillbaka till de de jag gjorde förr - Handboll.
 
Men sen satt jag en dag och tittade igenom videos från min och Kvickens första tävling och våra första träningar och jämförde dem med de tävlingarna och träningar vi gjort nu. Jag såg verkligen framgångarna vi gjort och gör än. Skulle jag verkligen kunna lägga ner allt? NEJ!  Alla bilder och videos som jag tittade på fick mig att tänka om, jag tänker inte ge upp jag vägrar! Jag ska gå på Lillerud och träna för bra tränare och ge Kvicken det bästa! Sen så hade jag nog inte fixat detta om jag inte haft Rebecka vid min sida med alla hennes peppande ord och även era fina kommentarer! 
 
Efter allt detta så dyker frågorna upp " Tänkte jag ge upp? , Tänkte jag verkligen låt Kvicken få sluta gör de han verkligen älskar?" När jag tänker på dem frågorna mår jag dåligt över hur självisk jag har varit. Jag har lovat mig själv och även Kvicken att jag inte tänker ge upp och de jag lovar de håller jag! Jag skulle aldrig svika min bästa vän.
 
Så nu kommer jag lägga ner 110% jobb på Kvicken han ska bli den där drömhästen jag alltid velat haft. Han ska få göra de han älskar! Jag ska inte ge upp!
 
VI SKA LYCKAS! <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från dressyrträningen + lite info

Becka mejlade två bilder till mig förut från förragångens dressyrträning för Gea. Han va fantsktisk fin denna träning med, han flyttade högersidan lätt denna gången. Men va lite stark så jag fick göra endel halvhalter, Annars var det va bara jag som slarvade vissa stunder.
 
Jag behöver tänka på att räta upp mig och inte kolla ner på Kvicken men den vanan sitter i sen jag började rida. Sen måste jag även lära mig att de är inte alltid det funkar att sitta ner i traven på Kvicken för han får inte lika bra framåtbjudning när jag sitter ner men när jag rider lätt så går de super, de är väl en sak att bara acceptera just nu. 
 
Kolla va fin min häst är, helt sjukt! Jag ska se om jag inte kan fixa fram flera bilder från denna träningen!
 
 
 
 
 
 
 

1Meter debuten - Fantastiska Kvicken

Jag finner inga ord för va jävla stolt jag är över Kvicken idag han visar verkligen sin bästa sida!
 
han va ett riktigt svin på framhoppningen då han inte kunde varken skritta eller trava han ville bara galoppera. Han studsade runt i ridhuset och va typ överallt. Men de blev bättre när vi började hoppa lite. Haha han höll dock på att kasta av mig. Jag hade hoppat de lilla krysset och galopperat ner mot kortsidan då lägger han till med en tvärnit och tvärvänder. Jag tappar stigbygeln och hamnar på halsen, hahah. Satt kavar men de va inte så långt ifrån att jag ramlade av.  Jag hoppade faktiskt på ett vanligt tredelade bett och de funkade riktigt bra (iallafall inne på banan, haha) framhoppningen va han lite värre. 
 
Inne på banan blir han en helt annan häst. Han blir alltid så himla fokuserad på vad han ska göra.  Han hoppade verkligen super fint hela banan första hindret så hoppar han ca 15cm högre och de gjorde han på ganska många hinder. Sen så va de ju faktist kombination med och de har vi aldrig tävlat förut. Så han fick en liten chock när han såg att de var två hinder efter varandra så han flöt ut på första hindret och rev de sen hoppade han resten av banan klockrent fort gick de med, haha!
 
Så vi fick med oss 4fel i våran debut men jag är såååååå fruktansvärt nöjd över både Kvicken och mig. Han var verkligen helt fantastisk. Så nu framöver så ska vi tävla 1meters klasser och när de känns bra och vi gjort stadiga rundor så ska vi börja hoppa 105cm och om allt går som jag vill så kanske vi kommer hinna debutera 110cm.
 
De blev tyvärr inga bilder från idag men ni får några screenshots från videon. Videon från tävlingen kommer troligen upp under veckan!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tagga tävling!

Nu är de dax att sova för imorgon blir de upp tidigt för att dra oss till Filipstad för tävla lite laghoppning. Är lite små nervös för vi göra våran debut i 1meter imorgon. Men jag tror på min häst så de kommer nog att gå bra. 
 
Han va iallfall super fin idag på dressyr träningen så de känns bra inför imorgon. Bilder från dressyren kommer troligen upp imorgon. 
 
 
 
 

Dressyr träning

Idag är de dressyr träning för Gea som står på schemat. Ska bli roligt att sitta på Kvickens rygg igen har inte ridit honom på en vecka ungefär då jag har varit i Stockholm.  Gea hade ridit Kvicken och han hade varit super Becka berättade även att Gea hade sagt " Detta är ingen travare detta är en dressyrhäst!!" de va så kul att höra.
 
 
 
 

Stockholm!

Imorgon drar jag till Stockholm med min klass och kommer hem sent på onsdag så de kommer bli dålig uppdatering om jag inte göra inlägg från mobilen.
 
Men jag måste ha världens bästa tränare som rider Kvicken medans jag är bort hur underbart är inte de? Gea erbjöd sig själv om att rida honom så jag nekar inte, haha.  Kommer ha en super fin häst på söndag när jag ska till Flilipstad för tävling!
 
 
 

Min häst är tillbaka!

De går inte att beskrva min lycka för hur bra de kännas  att jag har fått min Kvicken "tillbaka". D har varit upp och ner nu i över en månad och de har fått mig att tappa suget. Han har vägrat att lyssna på mig i dressyren han går emot och gjorde typ som han ville.
 
Men så hade jag en dressyr lektion för Gea min holländska tränare igår och jag tyckte Kvicken va helt okej fin i början men han gick ändå emot i högervaret (som han gjort i över en månad) och jag visste inte hur jag skulle göra. Så Gea slängde sig upp i ca 10 min hon funderade ett tag på hur hon skulle göra och så bara så där så funkade de! Han gick inte emot henne han gjorde pricis de hon bad honom. Så jag fick slänga mig upp igen för att själv testa.
 
De jag skulle göra var att trycka med högerskänkel samtidigt som jag leder med vänster tygeln och lirkar med fingrarna de va de som behövdes för att kunna jobba honom ordenkligt i högervarvet.
 
Den känslan och lyckan som uppstod går verkligen inte att beskriva!
 
De två första bilderna är på Gea!
 
 
 
 
 

 

Slarvat + debuterar 1meter

Jag är inte ens förvånad. Jag vet inte men jag har inte hittat mitt bloggdriv än. De har varit sjukt mycket i skolan nu den sista månaden och jag är helt slut i huvudet. 
 
Men Kvicken har varit både ett svin men en stjärna under de veckorna jag inte bloggat. På träningen i Onsdag så var han super duktig. Kan till och med "skryta" med att jag red på vanligt tredelat och de har verkligen inte funkat att varken hoppa eller rida på men de funkar faktiskt helt okej bra nu.
 
Nästa helgen så ska vi debutera våran 1meter klass ( DIV lll finalen) och jag är både nervös men sjukt taggad. Han har verkligen blivit en helt annan häst i hoppningen. Han suger hinder och vill verkligen inte riva. Höjden är inga problem för honom de kan vara hans högergalopp som kan ställa till de lite. Men de är våran första 1meter så man får ta de som de blir.  
 
Några screenshots bilder från träningen i onsdags!