slide show

En bild säger mer än tusen ord ♥

Mitt allt <3
 
 

Att få denna chansen

Att de är just jag som fått denna chansen att rida och tävla Kvicken är fantastiskt! De hade kunnat vara vem som helst men de va just jag som fick denna chansen och de är jag evigt tacksam för. Jag har aldrig älskat en häst så mycket som jag gör nu. Jag har aldrig trott och litat på någon häst så mycket som jag gör nu. Kvicken har fått mig att bli en helt annan människa, han fått mig att tro på mig själv. 
 
Men ett speciellt tack vill jag ge till Paula (min älskade mamma 2) som gav mig denna chansen till att rida Kvicken! Jag lovar han kommer vara så bäst och jag lovar att jag inte ska svika dig! Jag ska få Kvicken till den nivån ingen trodde att han kunde fixa!
 
 

Tävlingen igår - Världens bästa häst!

Jag har fortfarande inte fattat de, min fina häst gick faktiskt och blev felfri! De är helt sjukt. Andra tävlingen han gör i sitt liv och de gick så jävla bra så jag finner inga ord!
 
Framridningen:  Han va pigg och väldigt framåt, inge tittig eller något bara vääääldigt peppad. Han va riktigt fin lyssnade på de jag bad honom, visst han surade ihop lite i galoppen för jag ville att han skulle ta höger galoppen men han hade ingen lust, haha. 
 
Framhoppningen: Även här va han fin men blev lite stark men inte överdrivet. Han hoppade rikigt fint och han stressade faktiskt inte upp sig så mycket även fast de va hästar överallt i de lilla framhoppnings-tältet. 
 
På banan:  Så fort jag kom in på banan så visste han vad de va som gällde. Vi sktrittade runt medans vi väntade på att ekipaget före skulle hoppa klart.  När dem hade hoppat klart, kortade jag tyglarna och Kvicken taggade till direkt, han vill bara springa och börja hoppa. När vi hoppat första hindret så var de bara att hålla i sig och styra. Vi kom liiite snet på 2 men han hoppade den. Sen gick allt klockrent! Han tvekade ingenting och hoppade allt. Men vid 7:unde hindret så travade han i mot med även de gick bra. Sen när vi bara hade ett hinder kvar så vill han inte riktigt ta galoppen så han ökar traven och länger på travstegen i stället. Så jag gjorde de som kändes bäst. Jag valde vart han skulle hoppa av och han gjorde de. Han lyssnade på när jag tryckte till lite extra med sänklarna och hoppade av fin. 
 
Jag fattade de inte, vi hade faktiskt blivit fel fria. Vi hade klarat en hela 90cm banan utan att riva. Vi fixa de! Den känslan som uppstod va helt jävla fantastik! När jag hör hur Paula , Becka och Nina skriker av lycka för att vi klarade de då rann tårarana ännu mer! Han är såååå bäst, de finns inga ord som kan beskriva honom och den lyckan! <3  
 
Filmen och några bilder kommer upp senare! 
 
 

Allt packat och klart!

Kom precis hem från stallet, efter att ha fixat med Kvicken och fixa sakerna. Så nu är allt klart för tävlingen i Sunne imorgon.
 
Jag är så sjukt taggad och hoppas på en fin runda och en häst som är på bra humör. Han va så fantastik fin och duktig på träningen i onsdags vi fick hoppa hinder som låg på ca 1meter så detta känns bra.
 
 
 
 

På söndag kör vi + något jag inte berättat

Äntligen som jag längtat på söndag åker vi till Sunne för tävling, är så sjukt taggad har varit de sen 2 veckor tillbaka. Jag verkligen älskar att vara på tävling med Kvicken han är så himla underbar speciellt på framridningen och inne på banan. 
 
Jag hoppas att min lilla häst är lika duktig som han var i Åmål, de vore såååå jävla roligt med en felfri runda, jag skulle gårta av glädje. Jag tror verkligen på honom. Vi ska klättra i klasserna vi ska vi alla andra de dem inte trodde gick!
 
Sen finns de en sak jajg inte berättat men jag och Kvicken ska faktiskt vara med i DIV lll Lag. De tycker jag är coolt och jag tror att vårat lag kommer vara grymt! 
 
 

Bilderna från travbanan

Bätter sent än aldrig, hahah. Har inte haft någon direkt blogg lust däför ni fick vänta med bilderna. Men här kommer dem. 
 
Jag hade en väääääääldigt pigg häst han gjorde inget annat än sprang.Men andra varver jag tog så va han helt slut jag kunde korta upp honom väldigt bra då, hahaha. Men han verkligen älskar att springa och travbanan är helt perfet för att jobba galoppen. 
 
Han fick ha brun utrusting med. Jag fick låna Beckas Lippo sadel och henns extremt jätte läckra PS träns som va i storlek COB med de passade, helt otroligt, haha.
 
 
 
 
 
 
 

Minns ni detta inlägg?

Jag satt här om dagen och kollade igenom gamla inlägg jag har gjort och hittar de inlägget om att jag trodde att mitt och Kvickens band mellan oss kunde bli stark. Och vad är de nu? De är starkare än någonsin. Jag har aldrig haft ett sådant starkt band till en häst förut. Men de jag och Kvicken har är ju helt fantasikt kan inte förstå att vi faktiskt kommit så långt som vi gjort. Han är den bästa jag har <3 
Läs inlägget HÄR
 
 
 

Där satt den!

Igår red jag ut en lite sväng med Rebecka och Paula. Paula skulle rida sin unghäst Aelsa och herregud vad hemsk hon var, tyckte verkligen synd om Paula. Aelsa sprkade och vägrade gå hon ställde sig på bakbenen någon gång med. Hon är troligen i en unghäst trots igen. Får hoppas på att den går över fort.
 
Kvicken skötte sig iallafall rikigt bra på turen han sparkade EN gång på hem vägen annars så sprakde han inget. Han var pigg och busig så han började bocka med mig. Han körde ner huvudet och slängde med frambenen kunde verkligen inte gör något annat än skratta, min lilla pajas. 
 
Uteritten blev dock inte så lång då Aelsa var en riktig djävul. Så när vi gått tillbaka till stallet så gick jag till paddocken och red lite där. Lite trav i båda varven sen skulle jag bara testa om han vill ta högergaloppen och gissa vad, HAN TOG DEN! Bara sådär! Jag blev så lycklig att tårarna nästan började tränga. Så snart kan han den med blir så glad, han är verkligen så jävla bäst! <3 
 
 

Planerade köp

Funderar på om jag ska åka till Hööks någon dag till veckan och köpa nya täcken till Kvicken han behöver ett regn och ett stalltäcke för de har han inte så mycket av (tror jag?) Så ska prata med pappa om han har lust att följa med. 
 
Båda täckena är så snygg och skulle klä min prins helt perfekt!
 
 
 
 
 
 

Video från träningen

Här är video på min duktiga häst från träningen i onsdags. Som ni kan se ibland i videon så måste jag verkligen ta tag i honom för han bara drog men sista rundan så var han fin och duktig. Sen så måste jag byta tyglar för de är gummityglar jag har nu och när Kvicken blir svett så blir dem så himla glidiga så jag kan inte hålla honom. Så sista rundan på videon så tog jag av mig handskarna och då gick de bättre.  
 
Men de jag fortfarande behäver träna mig på är att dra i rätt tygel så han inte skjuter ut bogen och springer på tvären. Sen när han blir så fruktansvärt stark så måste jag verkligen våga sätta mig tillbaka och visa att de inte är okej. De har blivit bättre och jag ska variera lite bett så de borde bli ännu bättre.  Sen så klart finns de flera saker som jag ska förbättre typ min sits ska jag försöka gör lite bättre, annars funkar de bra!
 
  

Min raket!

jäklar va fort de gick idag han bara sprang, hahah. Ska kolla på nytt bett och börjar varierar mera för shit va stark han är.

Framridningen: Han va väldigt på och ville helst springa fort. Men lugnade sig lite tillslut. Han gjorde rikigt fina skänkelvikningar men han ville inte ta högergaloppen idag. Han blev super stressad och de va hästar överallt så jag travade runt istället.

Hoppningen: Han var väääääldigt stark och springig. Men han skötte sig bra ändå. Vi skulle hoppa studsserie och då fick han verkligen tänka själv. Så även den övningen funkade bra. Sen de sista så skulle vi hoppa en liten banan eller vad jag ska kalla de för. I "banan" så fanns de ett trippelbarr och jag har alltid varit livrädd för dem. Men Kvicken gick inte emot eller något och han hoppade helt perfekt. Han fick mig verkligen våga!

Kolla lixom trippelbarr är inga problem för honom! Min duktig hoppe hest <3




Duktig häst på dagens uteritt

Åh va underbar han va idag, inga sparkar eller något bråkande. Han va pigg men fantastisk. Känns verkligen som att allt börjar falla på plats.

Får hoppas på att han är lika duktig på hoppträningen imorgon!

Min trötta häst :')




Bilder på min fina

 

Han är så fantastisk!

Red i paddocken idag för Becka skulle fota och WOW vilken häst jag hade! Han hade nog lite träningsvärk sen igår då vi var ute och galopperade några kilometer. Men idag var han helt fantastisk. 
 
Jag skrittade fram honom och redan då kände jag att detta kommer gå bra. Han lyssnade verkligen på mig. I traven så var han lika fin, dock lite lat fast han hade nog lite träningsvärk som sagt, så de va okej. Han va lika fin i båda varven.
 
Sen i galoppen så va han helt underbar! Han gjorde precis de jag bad om och han sparkade inte! Han hade inte ens några tanktar på att gör de. Så himla underbart. Sen skulle jag testa och se om han ville ta höger galoppen men de tog låååååång tid innan han tog den. Men tillslut så galopperde han men dock i vänster och då tänkte jag sakta av, men då skriker Becka "han har höger galoppera på!!!" och då hade han bytt! Först vänster, sen kors, sen höger hihi! Det roliga var att han sparkar alltid i höger, men inte idag! Så jag saktade ner honom för att se om han kunde ta höger igen och de gjorde han UTAN att sparka än en gång och han var sååååå fin så jag finner inga ord. Älskar denna hästen så sjukt mycket, min fina Kvicken <3
 
Flera bilder kommer upp senare.
 
 

Favorit bilderna på Kvicken

'Jag trodde inte de var möjligt att älska en häst så här mycket, han är de bästa jag har. Utan honom skulle jag inte må så bra som jag gör idag <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallet klart nu rida

Tog hela stallet idag då Rebecka och hennes familj ska till Eskilstuna så dem kommer hem senare ikväll. Allt i stallet är klart så nu ska jag byta om till ridkläder och gå upp och rida fina hästen i det fantastiskt fina vädret. Hoppas på att han är på bra humör och lyssnar på mig idag. Blir troligen en galopp runda på travbanan beroende på hur vägen ser ut. 
 
 

Glömt att berätta

Att förra helgen så slog jag och Kvicken vårat höjd rekord tillsammans. 1Meter hoppade vi, dock jag gjorde han värsta kaninhoppet men vi tog oss över och de är väl huvudsaken. Han är så grym älskade hästen ♥
 
 
 
 

Slarver + ridtur

Nu va de ett bra tag sen jag bloggade dålig, stil av mig jag vet. Men ska försöka hålla den bättre uppdaterad.
 
Igår var jag och red Kvicken de gick skapligt bra men nu har han kommit in i en liten test period, för först så vägrade han gå ifrån stallplanen. Men jag lyckades lurar ut honom på gräsmattan så vi kunde fortsätta. Kunde dock bara rida på gärdet för han hade tappat en framsko. Sen så slog han ganska så många bakuter men de är väl ganska så vanligt, haha. 
 
Imorgon så blir de nog en liten tur igen eller om jag kör ett dressyrpass i paddocken får se.