slide show

Träningen igår

Gick ganska bra för att vara andra gången vi hoppar för Fredrik. Vi började med lite dressyr och rida över bommar. Det skulle vi göra i både trav och galopp. Jag var så himmla nervös i början och då blev Jessie uppstressad så jag fick försöka lugna mig. Sen skulle vi börja hoppa och Jessie hoppade jätte fint. Det var bara när vi skulle hoppa en kobinatin så stannade hon. Men det var mitt fel jag höll i henne för mycket. Men jag tog om det och då hoppade hon super.
 
Sen på slutet så bara flöt det på. Vi skulle hoppa en 4 kombination och på första försöket gick det för sakta in så jag fick ta om det. Andra försöket gick det mycket bättre sen tredje gick det super bra ! Jag är faktisk rikigt nöjd med gårdagens träning. Sen när Fredrik skulle prata med var och en hur det hade gått så sa han till mig: Att jag skulle ta det lugn, inte stressa upp mig och strunta i de andra för de har hoppat mycket länge än vad jag gjorrt, jag skulle bara ha kul ! Och alla orden stämde så nu ska det ske en förbättring på mig. Jag ska få ett bättre självförtroende ! 
 
 
 
 
 
 

Träning imorgon

Ja äntligen imorgon så blir det hoppträning för Fredrik. Har inte hoppat på länge så jag kommer nog ha en pigg ponny ! Men bara kul !


Snöig ridtur

 

Idag red jag och Becka ut i snö ovädret det snöade inte så mycket först men sen vräkte det ner.

Vi började att rida på gärdet, Becka fotade mig först sen fotade jag henne. Jessie var super fin avslappnad men hon var väldigt försiktig för det var jätte halkigt. När vi var färdig på gärdet så red vi ut i skogen. Vi gick till den skogen som är vid sommar hagen. Det blev mest trav för mig ,men Rebecka och Tosca hoppade runt i skogen. Dom är så himla fina tillsammans :) kolla bara på bilden längst ner ! 


Sen får jag se om jag kan komma upp på tisdag för på onsdag blir det hoppträning !


Hästarna ute

Mitt matvrak ;)


Nya saker !

Efter skolan igår så skulle jag gå till Sadelmakeriet för att möta upp Rebecka och Paula. Det var 40% på hela butiken så jag gick runt och kollade men det var inget som jag direkt fastnade för. Men sen kom jag på att jag behöve ett nytt sadelöverdrag då mitt är så stummt och jobbigt. Det blev ett Hv polo sadel skydd. När vi kom hem så hade Rebecka köpt en grå huva till mig som ska matcha till mitt grå schbrak, hih go hon. Så jag var ju tvungen att testa de nya sakerna när vi åkte upp till stallet.
 


 

Då satte man sig på backen igen

Jag och Rebecka skulle ut och rida en lugn barbacka tur på Jessie och Tosca. Båda ponnysarna var pigga som tusan. Vi började med att skritta mot "cross skogen" som vi kallar den. Vi hoppad över lite stockar som låg där sedan skrittade vi tillbaka fast ut på gärdet. När vi kom ut på gärdet så att jag bestämt mig för att hoppa det lilla hindret som jag hoppade sist som är på gärdet. Jag kom i lugn trav och det gick verkligen inte fort, hon hoppar super fint men när hon landar drog hon ner huvudet och börjar studsa. När hon gör så då har jag har ingen chans att sitta kvar. Så jag måste tänka på att sätta mig tillbaka och få balans. Jag tog om hindret när efter jag satt mig upp och då gick det super bra.
 
Efter att vi hade gjort detta så galopperade vi upp för backen. Vi tog backen 2 gånger. Sedan gick vi tillbaka. När jag red runt och väntade på att Rebecka skulle bli klar för hon skulle filma mig så helt bara sådär får Jessie damp och reser sig. Hon hoppar upp i luften och drar ner huvudet. MEN JAG SATT KVAR! Jag hoppade hindret och Jessie gjorde samma ska men denna gången satt jag kvar. Jag knep åt med benen kan jag säga. Men annars skötte hon sig super bra. Hon börjar få kondition nu så hon är jätte roligt att rida henne. Hon får massa konstig ideer för sig ibland hahhaah. Rebecka fick film på när jag flög och när Jessie stegra,något ni vill se? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blev lite ändrade planer igår

Dom kom aldrig igår med men jag , paula och Rebecka red ut en tur ändå. Blev en ganska lång tur med mycket galopp. Jessie låg på ganska mycket med det är roligt.
Idag vet jag inte vad vi ska gör med någon ridtur blir det nog :)


Nytt schabrak + dagens planer

Ni anar inte hur himla glad jag blev i onsdags! När jag följde med Rebecka på hennes hoppträning på Hammarö så hjälpe jag till att filma henne. Men efteråt när jag stod vid transporten och Becka kom med Tosca så sa hon att jag skulle in i ridhuset igen för en tjej som heter Chanelle ville prata med mig. Men jag började fundera för Rebecka drog ett misstänkt leende och jag gick då in för att veta vad Chanelle ville. Hon undade ifall jag ville ha hennes vinröd John Whitaker schabrak för att det var för litet för hennes häst. Så jag kunde inget mer än att le och säga att jag jätte gärna ville ha det. Jag har letat efter det schabraket väldigt länge och snart äger jag ett! Tack så jätte mycket Chanelle! 
 
Ska snart byta om till varma kläder för att åka ner till sjön med fyrhjulingen och scootern. Bus på sjön i en timme eller något. Sedan blir det hem och byta om till ridkläder. Paula´s kompis kommer troligen upp med sina barn och deras ponnysar. Så det blir någon en längre uteritt sen. Annars blir det nog en vanlig dag med mockning och mys i stallet. 

Pappa ringde just och berättade....

Att jag ska byta tränare. Istället för att jag ska träna här i Grums så ska jag träna där Rebecka tränar, ute på Hammarö för Fredrik Hasselberg. Jag har tränat för han förut och han är en super bra tränare. Man får verkligen all hjälp man behöver och det behöver jag. Jag menar inte att tränaren i Grums är dålig. Men eftersom att Paula slutade där så var det lättar om jag började hos Fredrik. Så jädrar ! 
 
 

Varför jag inte har bloggat

 Jag har varit sjuk sen lördags så det är därför jag inte har bloggat. Jag har inte orkat, men nu är jag frisk så imorgon blir det skolan. Har inget mer att skriva om just nu, haha ! 

Dejtade backen idag, hahah

Det började med att vi red i skogen vi hoppade över massa pinnar som låg lite här och där. Sen sprang vi även upp för en rikgti brant backe. Så jag släppte nästan tyglarna och tog mantag för att Jessie skulle få bestämma vart det var bästa att spring.  Vi trodde att det fanns en stig efter backen men det var bara en ganska så stor vatten håla eller vad man ska säga. Så vi vände och gick tillbaka ner. När vi kom ner från backen så kom Becka galopperandes förbi  men jag tog mig inte förbi Paula så jag fick galoppera lungt efter henne. När vi väl kom ut från skogen och ut på gärdet så sa Paula att hon var tvungen att gå tillbaka till stallet för att Kvicken hade trampadt av sig en sko. Men jag och Becka tog en kort tur till vi skrittade en bit på vägen sen gick vi ut på gärdet. På gärdet så har dom ett hindet men stockar och det hindret är nog inte högre än ca 30 cm. Men jag sa till Becka: 
 
- Åh den vill jag hoppa först för jag har aldrig hoppat det med Jessie förut. 
 
Så jag kom i ganska så fin galopp och hon hoppar,hon hoppar rikgti fin men ganske så högt över. Så när hon landar så gör hon en BAKUT så jag flyger som en vante och landar på rumpan så jag kunde inte mer än att börja skratta. Jag skrattade så jag höll på att pissa ner mig, hahahaha. Så när jag och Becka skrattat färdigt så skulle jag hoppa upp och då märkte jag att stigbygel hängde på andra sidan sadel.  Men jag rättade till allt och hoppade upp igen. Jag skrittade över hindret först sedan tog jag det i trav och hon hoppade skit fint ! '
 
Har tyvärr ingen bild från idag eller någon bild på mig och Jessie på denna datorn.
 
 
 
 

Duktig 2 dagar i rad !

Oj, nu har jag varit duktig... igår så svar jag och en kompis på Core en timme, efter det så gick vi ut och sprang i ca 35.40 minuer. Vi sprang upp för en riktigt brant backe som kallas "himla backe" så  då kanske ni förstår att den är lite brant, Men vi klarde hela backen ! Sen idag så var vi och gymma i 1timme. Vet inte vad det har tagit till mig men jag ska tydligen komma i form, haha!!. Får se om det blir någon konfirmation annars blir det kanske upp till älskade ponnyn. Får se vad som händer :)
 
 

Ridtur

Jessie var pigg och busig idag men även riktig fin där emellan ! Becka gav mig några tips och sånt jag ska tänka på tex: att jag inte ska luta mig framåt när jag ska fatta galopp. Jag har väldigt lätt att bli framåt lutat. Så det övade vi på slutet. Rid turen blev inte längre än typ 15-20 minuter, men det fick duga jag ville bara att hon skulle röra sig eftersom att skolan börjar Imorgon.... Så nu ska jag packa färdigt för att åka hem. Becka fotade lite förut så får väl se om hon kanske kan mejla några bilder :)


Bilderna från idag !


Hemma från stallet

Idag blev det ingen ridtur utan bara fotografering. Jag fotade Rebecka och Bandit först. Sen gick vi och hämtade våra ponnysar och gjorde iording dom sen gick  vi till så kallad "cross-skogen" där vi tog kort på varanndra.Så jag hoppas ni är sugna på att se bilder för det blir nog en del ! 
 
 
 

Fint väder !

Jaa, det var jätte fint väder idag när jag kollade ut så idag blir det en barbacka tur och fotografering ! Så bilder kommer upp sen ! 
 

Dumma mig, träning igår och ridturen idag.

Jag bloggade inte går och jag har inte bloggat på hela dagen.. Detta med att blogga är en min starkaste sida (än). Men jag kan ju skriva om träning igår och även ridturen idag :)
 
Jag började med att skritta fram Jessie, Camilla (tränare) hade varit och ätit så vi skulle skritta tills hon kom. Hon kom efter ca 5 minuter. Och då skulle jag börja trava. Jessie var väldigt stresad och hade svårt att konsentrera sig. Efter Camilla hjälpt Paula med hennes unghäst så kom hon och hjälpt mig. Hon sätte sig upp på Jessie för att försök arbeta igenom henne. Hon red Jessie ett bra tag. Hon testa henne i både trav och galopp, men hon var väldigt stressad. Men hon lyckade tillslut att få henne lungare. När hon hade ridit henne i kanske 15-20 minuter så fick jag testa henne. Hon var defenetivft finare och lungare men även lite stressad. Camilla förklarde att jag skulle höja innerhanden och hålla på ytter handen och när hon väl slappnade av och tog ner huvudet så skulle jag ge mycket eftergift. Jag gjorde det i kanske 10 minuter och hon gick jätte fint på slutet så det känndes riktig bra. Jag är väldigt nöjd med träninge och jag hoppas att Camilla snart kommer tillbaka!
 
Den blev det även en ridtur idag hemma. Jag , Becka och en kompis till Becka Linnea heter hon. Hon kom upp med sin häst Chock. Vi red först runt på gärdet och jag övade på det Camilla lärde mig. Och Jessie var super fin och avslappnad kändes rikitgt skönt. När vi ridit på gärdet ett tag så galopperade vi upp för backen. Där blev hon väldigt stressad så jag fick gå utt på gärdet igen och försöka att få henne avslappnad och det gick faktiskt bra. Så när vi var på väg ner för backen igen så kommer det en lastbils jävel . Och Linneas häst Chock är rädd för lastbilar så vi fick vända och springa upp för backen igen. Då blev hon lite uppstressad igen. Men vi gick ner förbacken igen och då var det lungt. Vi genade över gärdet och igenom paddocken. Hon var lite trippig med det var bara att sitta och ta det lungt. Jag tycket att hon skötte sig riktig bra ändå, speciellt i början. 
 
 
 
 

Barbacka tur

Jag han med en liten barbacka tur framför stallet. Hon var pigg och tittig, det var ju mörkt ute. Men hon gick fint och jobbade rätt så bra, så det känns riktig bra för imorgon!
 

Mot stallet och vidare !

Godmorgon ! Ska bara äta sen blir det upp till stallet för att packa och fixa hästarna. Tror tyvärr inte att jag hinner rida idag. Men det märks väl . Bloggar nog när jag kommer hem :)

Bild på mig och min förra foderponny :) 


Träning på torsdag

Idag blev det ingen ridning då jag mådde illa för att jag slarvade med frukosten. Så jag var med Becka ut när hon skulle tömköra Bandit. Imorgon ska vi åka till Säffle för att rida för Camilla,hon är en western ryttare. Det är en tvådagars kurs. Så jag och Becka ska dela på dagarna, jag ska vara fotograf imorgon och Becka ska rida sen gör vi tvärt om på torsdag. Jag längtar sååå för när jag red för henne när jag hade Girlie (min förra foderponny) så gick det super bra och jag lärde mig massa nya saker ! :D


Förlåt!

Förlåt för jag inte bloggade någonting igår. Jag vet faktiskt inte varför jag inte gjorde det. Men jag kan ju berätta hur hur ridturen gick. Vi gick ut på gärdet. Jag började med att skritta på en volt en stund. Sen tog jag trav i båda varven. I början var hon lite tittig men det gick över fort. Hon var fin i munnen och jobbade bra. Jag tog en höger galopp och den satt perfekt sen en vänster och den satt lika bra! Jag övade lite på galoppfattningar. Sen kom Becka och Paula men Beckas unghäst Bandit. Dom tömkörde honom för första gången. Dom gick över på gärdet där jag var. Men när de skulle gå tillbaka så vägrade han att gå över till vägen. Så jag fick komma och visa. Men Jessie började tveka först men det var bara att vara bestämd och när jag och Jessie gått över till vägen så kom Bandit. Så igår var min ponny underbar ! :)