slide show

Glad tjej !

Idag kom mitt efter längtade schabrak som jag köpt. Fast fick hjälp av Rebecka också. Jag har köpt det orange Lamicell schabraket. Så det blir att ha det på hoppträningen ikväll !


Bästa födelsedagen !

Ja denna födelsedag var verkligen ingen besvikelse. Jag fick det jag ville ha och lite till ! :D
Jag fick:
MIN STÖVLAR ! Haha men när jag öppnade paket som stövlarna låg i så var det bara en stövel i paketet. Och alla lossades som att det inte visste något och sa att hööks hade skockat fel. Jag blev lite ledsen när jag såg att det bara låg en stövel i paket. Sen fick jag ett paket till och då kopplade det. De hade lurat mig. Min andra stövel låg i det paket. Så de alla skrattade rätt mycket. Sen fick jag även:
Tröja till det cerise rosa schabraket
Vita ridbyxor
400kr
Armband
Bodylotion
Oljelampa :D
Union Jack kudde och filt och body lotion
Tack så jätte mycket mamma,pappa, Paula, Rebecka, Nicklas,Rickard ,Rasmus och Loise ! Underbara ni !♥
 


Red en annan häst idag

Idag följde jag med Christine hem . Jag fick låna ridkläder och sånt för att jag skulle få testa hennes häst Fasten. Han är en travhäst som hon håller på att göra till en mer "ridhäst". Christine red han först sen gick vi in i paddocken där jag skulle få testa honom. Ja det var en upplevelse. Jag har inte ridit storhäst eller ja travhäst på väldigt länge. Jag skrittade några varv först för att få känna på honmom lite, sen tog jag några varv i trav. Han var riktigt duktig, han kunde gå i form och göra lite sänkelvikningar. Så det var faktiskt kul. Christine har inte haft honom länge heller, kanske 2-3 månader och jag tycker dom har kommit en bra bit på vägen :)
 
Har tyvärr ingen bild på honom så ni får en bild på Jessie ;)
 
 
 
 
 
 
 

Bilderna från idag

Jag hade en väldigt pigg ponny idag ! :D 
 

Rebecka ska fota

Idag ska Becka fota mig och Jessie. Det blir bara en mys tur men foton ska det bli.
 
 
 

Video från förra Fredrik träningen

 

Ridit 2 hästar

Jag och Becka bytte ponnysar idag. Hon red Jessie och jag Tosca. Hahaha det var en upplevelse, Jessie går upp i luften och Tosca kör ner huvudet och studsar. Vi red först ner mot sjön och över isen. Sen till "crosskogen" Jag galopperade först in i skogen och jag nog aldrig skrikit så länge när jag ridit Tosca. Hon körde verkligen ner huvudet mellan frambenen och studsade, jag trodde att jag skulle åka av men det gjorde ja inte. Sen kom Becka efter. Jessie hade studsat och små stegrat med henne. Vi red inte så länge eftersom att Jessie blev vaccinerad igår men det blev en liten sväng . När vi kom tillbaka till stallet så bytte vi ponny för vi ville rida våra egna också. Så det blev en lite kort tur igen,hihi  
 
En gammal bild på mig och Tosca
 
 
 

Fotograf och lugn ridtur

Nu har vi ätit frukost så snart ska vi åka upp till stallet. Becka och longera Bandit och Paula ska rida Aelsa så jag blir fotograf. Sen så blir det en lugn barbacka tur på Jessie .


Vaccination

Idag blev Jessie vaccinerad så det blev ingen ridtur idag . Får se hur hon mår imorgon. Är hon pigg och sånt blir det en lugn barbacka tur i skogen annars rider jag nog Tosca :)


Träningen igår

Gick super bra. Jessie var fin i uppvärmningen och när vi skulle början rida dressyr övningar i trav var hon också super fin. Sen så skulle vi göra övningar i galopp. Vi började i vänster varv. Hon har ju svårare att fatta vänster galoppen . Men efter andra försöket så flöt det på. Men sen började hon krångla lite men jag tog ner henne och försökte fatta ny. Fredrik fick hjälpa mig ett tag. Tillslut fick jag ett spö som jag bara skulle lägga på bogen och då tog hon den direkt.

Sen så skulle vi börja hoppa. Vi börjar hoppa en kombination som vi skulle trava mot. Hon stanna på första för jag höll i henne för mycket. Men efter att jag hoppat det några gånger så gick det super. Det var även en till kombination fast då skulle vi galoppera mot. Hon hoppade den ganska bra på första men jag tog om den och efter varje nytt försök jag gjorde så hoppade hon riktigt bra. Sen skulle vi hoppa en "S" båge. Det gick lite för fort så jag fick göra om den några gånger så tillslut satt den med.

Till sist så skulle vi hoppa en liten bana. Först S bågen sen på kombinationen som vi skulle galoppera in på. Och allt bara satt hon fick in rätt galopp steg och allt bara flöt på. Så jag var så himla nöjd med det av slutet.
Det var så himla skönt för i börja på dressyr övningar så ville hon inte ta vänster galoppen men jag var lugnt tog ner henne och gjorde en ny fattning. Så denna träningen var bland de bästa !

Får se om det blir något film från träningen ;)


förlåt, förlåt förlåt !

Herregud vad jag slarvar jag ska verkligen försöka bättra mig. Jag tänkte skriva hur det gick på banhoppningsträning och vad jag ska göra imorgon.
 
Banhoppningträningen gick...
Super bra jag är riktigt nöjd. Vi börjde att värma upp i ridhuset i alla gångarter.Jag var verkligen super nervös.När man ridit ett tag så skulle vi börja hoppa fram. Jessie var super pigg och taggad, så det var kul. När vi hoppat några gånger så skulle vi hoppa banan. Jag hade stått och kollat banan väldigt många gånger så den satt. Hon hoppade bra på ettan och tvån men på tredje hindret så drev jag på henne för mycket så hon rev med bakbenen. Sen flöt resten av banan på. Fast på sista hindret sju så flöt hon ut jätte mycket och var när på att springa förbi hindret men jag trycket på henne så hon hoppade. Men det blev ett rikigt roligt hopp och min sist var rikigt konsting. Men ah man lär sig av misstagen. Men jag är verkligen super nöjd med träning för det var våran första bana på 80 cm så jag är så himmla nöjd. Vi vinglade nästan ingeting mot hinderna så allt bara flöt på. Det är bara jag som ska lära mig att inte driva på så mycket mot hinderna, haha. Men nöjd är jag verkligen !
 
Ja imorgon blir det iallafall...
Hoppträning för Fredrik, det ska bli rikigt roligt. Jag ska bara komma och ha kul ,Inte stressa upp mig eller jämnföra mig med de andra för dom har ridit så mycket längre än mig . Så nu väntas en roligt träning med underbaraste ponny ! ♥
 
Har inga nya bilder på denna datorn så ni får nöja er med denna ;)
 
 
 

Tävlingsträning imorgon

Imorgon blir det banhoppnings träning i Grums. Jag och Jessie ska hoppa 80cm, ska bli kul och se hur ponnyskrutten kommer va. Idag var hon iallafall pigg på ridturen.

Linnea kommer och fotar mig och Rebecka imorgon så vi får väl se om det dyker upp någon bild.

Bild från förra Fredrik träningen !



6 månader tillsammans

 Du är mitt allt ! ♥
Långarnö Jessiebell ♥

Ibland är jag duktig

Gick upp 06.15 idag även fast jag har studiedag. Rebecka skulle upp till skolan så jag gick upp jag med. Jag skulle ändå ta ut hästarna. Så typ när klockan var typ kvart över 7 halv 8 så gick jag upp till stallet, gav dom frukost,och tog ut hö i hagen. När hö´t var i hagen så hämtade jag hästarna. Men när jag hade tagit ut dom så tänkte jag att det var lika bra att mocka så jag mockade alla boxar men jag la inte in något foder det tar jag sen ;) 
 

 
 
 

 

6 månader

Idag har jag och Jessie ett halv år tillsammans. Herregud vad fort tiden går, och jag tycker vi har kommit en bra bit på vägen ! 
 
Rebecka fotade mig och Jessie idag eftersom att det var en "speciell dag" så här får ni några bilder ! :D Becka har gjort en video på mig och Jessie men "videofy me" krånglade så den kommer upp under veckan. 
 
Jag älskar dig Jessiebell ! 
 
 
 
 
PIGG PONNY 
 
 
 

Speciell dag


Jessies föräldrar

E: Janus RC71



 
 
 Innellan Alice RC GBR