slide show

Underbar bloggläsare

Gick in på bloggen och fick läsa detta, och jag kunde inget annat än att lé :')
 
 

Jag ska aldrig sitta på den där hästen!

Det va det enda jag sa när jag såg Kvicken förr. I mina ögon så var han dum i huvudet och livsfarlig. Jag skulle ALDRIG sitta på den där hästen. Han sparkade som bara den och stod även på bakbenen. Jag sa de många gånger, "ni kommer aldrig få upp mig på den där hästen!".
 
Men allt ändrades i somras när Jessie blev halt och inte kunde ridas. Samma kväll som jag gick till hagen och fick se att Jessie var halt det va den kvällen som allt blev annorlunda. När jag stod och storm grät och visste inte vad jag skulle göra. Jag var på väg ut mot utgången sen vänder jag mig om och bakom mig kommer Kvicken i full trav efter mig. Jag stannar upp, Kvicken stannar bredvid mig. Han börjar små butta på mig, och la sitt huvud mot min mage, de va precis som att han menade " Julia jag finns ju här".
 
Bara efter några dagar satt jag på honom. Jag red i paddocken, dock hade jag sådan otur att han var på lite sämre humör. Han va helt sänkeldöv de ridpasset. Men jag gav mig inte. Jag travade runt och jag vågade mig även till att galoppera. Han slog en bakut, men jag skrattade mest. Jag ville verkligen lära mig att rida Kvicken, så jag red honom under det sommarlovet, jag tyckte verkligen om honom.
 
Nu i efterhand så undrar jag varför jag ens sa så om honom, han är den underbaraste hästen man kan ha för om han inte skulle hålla på som han gör skulle de inte vara Kvicken för det är han, speciellt att slå någon bakut då och då. Vi har verkligen kämpat tillsammans och nu står vi här tillsammans, ska snart ut på våran första tävling. De va ingen som trodde att det skulle hända.

Så bara för att man säger en sak först så behöver inte de betyda att de stämmer, de har jag lärt mig !
 
Bilden är från första seriösa ridpasset jag gjorde på Kvicken. 
 
 
 
 
 
 
 

Ni väljer rubriken

Då börjar jag med rubriken ni har velat ha ! 

Ni väljer rubriken

Nu kör jag en "Ni väljer rubrken" så kom med massa roliga förslag ! 
 
 
 

Hur är Kvicken i ridningen?

Som ni kanske sett på en del bilder så sparkar han ganska mycket. Men han sparkar abolut inte för att han tycker de är otäck eller något, han sparkar för att han inte får som han vill, han vill helst bestämma allt själv. Han sparkar i galoppen då han tycker att den är jobbigare. Så han gör oftst detta när han inte har någon lust och vill bestämma själv. Sist på hoppträning så sparkade han ganska mycket för de blev  jobbigt, men de är bara att rida frammåt och ge massa beröm. 
 
I dressyren så är han så fin, han kan gå i rikigt fin form och samlad galopp. Han kan länga på traven och göra skänkelvikingar. Men det är inte så lätt att få honom dit. Han är ganska så svårriden, man måste vara tuff men ganska så mjuk i handen och vara tydlig med skänklarna så han verkligen vet vad han ska göra. Det största problemet vi har är högergaloppen. Han är svag i den och han har super svårt att fatta höger. Det funkar bra att hoppa ett litet kryss och vända till höger då funkar de rikigt bra. Men när det gäller att gör en galoppfattning så bara sparkar han. Så jag longerar honom väldigt mycket i höger, mycket galoppfattningar eftersom detär de som stärker mest.
 
När det gäller hoppningen så är han så sjukt grym så jag finner inga ord. Han bjuder på allt och älskar verkligen att hoppa. När jag släpper honom i paddocken så han får spinga lös och så står de ett hinder efter långsidan så spinger han varv på varv och hoppar det finns inget stopp, haha. Men han har "svårt" att vända upp på hinder. Eller nej inte svårt men han blir stressad och tycker att de är jobbigt så han slänger in rumpan och springer på sidan. Men där är de jag som ska bättra mig. Jag dra alltid i fel tygel när han gör så. Jag måste dra i yttertygeln så han blir "rak". Det är något som jag ska öva MYCKET på, för det blir såååå mycket lättare.
 
Han är ingen nybörjar häst. Han är en häst med mycket egen vilja och motor. Kvicken betyder så himla mycket för mig,han får mig alltid att lé min älskade prins <3
 
 

John Whitaker

Har ju glömt att blogga om att jag fått ett para nya tävlingsridbyxor i märket John Whitaker. Fick dom i julklapp av Rebeckas och Paula. Dom sitter bra och är super sköna så jag längtar tills första tävlingen så jag får använda dom! 
 
 

Tömkörning

Igår testa jag något nytt som jag aldrig gjort förut ,jag tömkörde Kvicken. För i Torsdags så var de en massör hit och kollade igenom Kvicken. Han var bara lite låst i vänster bak om jag mins rätt, så hon sa att jag skulle ut och tömköra på rakt spår och stretcha honom. Annars var han väldigt fin tyckte hon.
 
Så igår provade jag att tömköra . De var krångligt i början men Paula var med mig ut så hon kunde hjälpa mig. Hon sa till mig att runda en buske som var på en gräsmatta och de gjorde jag men, de fanns massa snö där och Kvicken älskar ju de så han bara drar och blir stark och jag glider efter , hahaha. Paula fick sen tömköra honom så jag fick se hur man kunde göra, hon tog honom först på en volt, sen skulle hon göra samma sak, runda busken även då blev Kvicken knäpp och bara vill öka så Paula fick verkligen hålla honom, han va överallt. Han har blivit tömkörd förut så han kan de, han kan även göra sänkelvikningar.
 
Efter Paula "grejat" med honom så fick jag prova igen, jag tog han först på en volt så jag kunde se så att jag hade kontroll sen gick vi ett varv runt stallet. Han skötte sig bra så jag tog ett varv till. Sen vill jag "utmana" mig själv lite så jag gick ner mot "flis-förrådet" som finns en bit från stallet . Jag gick dit ner och han skötte sig riktigt bra. På vägen hem till stallet så hade jag lärt mig hur jag skulle göra för att han skulle göra skänkelvikning , så jag gjorde de med honom så han fick något annat att tänka på. Grymt snygg är han iallafall när han verkligen jobbar.
 
Minst en gång varje vecka ska jag ut och tömköra. Så snart kommer jag nog kunna fixa detta bra.
 
 
 

Video på min snygga häst

Här kommer en video från förra helgen när vi va på ute på gärdet och galopperade, han va så fin. Visste dock inte hur jag skulle stå när han ökade och längde traven men de blev som de blev, haha.
 
Denna hästen betyder verkligen allt för mig, min absoluta favorit <3 
 
 

Mot Hammarö

Hästarna lastade och klara så nu åker vi på hoppträning!




Longerade

Tog Kvicken på linan idag med inspäning så han fick jobba. Jag tycker om att longera med någon slags inspäning jag spänner ju inte åt så att han inte kan ta upp huvudet utan jag spänner lagomt mycket så han inte känner sig för instängd. Men idag var han väldigt trött, han fick springa mest i höger varvet då han är svagare i den. Så det blev ganska mycket galoppfattingar för att stärka honom. 
 
När jag longerat honom ett tag så såg jag va utråkade han va, så jag tog av inspäningen och släppte honom lös i paddocken så han fick springa fritt. Så det var inge dirket ansträngande idag. Han blev vaccinerad igår med så jag tog det lungt med honom. 
 
Jag ska försöka ta mig till stallet under veckan, dock har jag mycket i skolan men jag ska försöka. Tror att Kvicken skulle tycka det var roligt också att gå lite mer under veckan. 
 
 
 
 

Kvicken + rosa = sant

 Denna hästen är heeeelt fantiskt jag finner inga ord för hur mycket jag älskar honom ! Red ut på gärdet igår med Rebecka och Tosca men då fick jag inga bilder då de var för mörkt. Men han var underbar sparkade inte en enda gång! 
 
Idag så var jag också ute och red på gärdet men då kunde Becka fota. Han skötte sig exemplarixt. Han sparakde en gång för han todde att han skulle göra ett galoppombyte och då sparkar han oftast när han ska göra de, haha. Han älskar verkligen snö han bara sprang och sprang , helt underbart va de. Sen så testade jag att gör ökning och länga honom i traven och jävlar va de gick och shit va han längde! Har inget att klaga på för idag var han helt fantastisk "min" älskade häst. 
 
Hoppas på att jag kan ta mig till stallet imorgon för jag ska strax åka till min kompis och ha tjejkväll med två till. Så får se om jag kan ta mig till stallet imorgon annars får jag väl gå, haha. 
 
 
 
 

Blev ingen träning + lite annat

Det blev ingen hoppträning igår då Becka va sjuk och jag insåg att jag inte kan de jag ska ha prov på imorgon så jag pluggade istället. Så Becka och Paula släppte hästarna i paddocken så dom fick springa och busa.
 
Sen har jag varit dålig på att blogg för jag har alldels för mycket i mitt huvud just nu, mest personligt men även mycket när det gäller gymnasium. Om jag säger så här så är det inte så jätte bra, så jag har inte orkat bloggat, sen är de vääääldigt mycket med skolan, dom lägger in prov efter prov och snart börjar dom nationell så mina veckor består mest av plugg. Så ni kommer få något inlägg då och då, för jag måste, ta tag i mig själv och tänka efter och plugga lite till, haha. 
 
Men under helgen kommer ni få lite nya bilder är de tänkt då Becka ska vara fotograf så både bilder och inlägg ska ni få. Ha det super bra min älskade blogg läsare ni är bäst <3 
 
 

Hoppträning imorgon

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på musik och försöker plugga in för provet som jag har på fredag. Men det går väl sådär. Ja imorgon är det iallfall hoppträning på min vackra häst och jag har en känsla av att det kommer gå bra. Hoppas på att han inte sparkar så mycket och att han är på bra humör, han har ju skötts sig rikigt bra dom senaste träningarna även när jag ridit hemma. Så jag tror detta kommer bli bra.
 
 

Galoppträning

Wow säger jag bara , idag visade Kvicken sin bästa sida. Han var helt amazing! 
 
Jag tänkte först rida uppför backen men när jag kom vid kurvan som är nedan för backen så kom Nicklas (Rebeckas pappa) med traktorn och då blev Kvicken hur stressad och rädd. Så han började kasta sig och små stegra och vända sig om skulle hem. Så jag gick ut på gärdet så Nicklas kunde åka förbi. Sen valde jag att inte rida uppför backen då han vägrade att gå nära kurvan.
 
Så jag red efter kanten på gärdet. Vi travad bort mot det andra gärdet som är en bit bort. Sen galopperade vi tills gärdet "tog slut" eller vad jag ska säga hahah. Sen på andra sidan så finns det en travbana som är 2km lång som jag gick till och körde galoppträning på. Vi galopperade hela travbanan runt förutom i dom få nedförsbackarna som finns men annars va det galopp hela vägen runt. Sen typ snet över travbanan så finns det en så kallas "rakbana" där vi också galopperade. Sen ut på den vanliga banan och tillbaka där vi staratde. Han va så sjukt fint så det va inte sant. Han bytte till och med galopp på rakbana, han bytt från vänster till höger och det trodde jag aldrig skulle hända då han har så svårt för höger galoppen. 
 
Sen så gick jag tillbaka ut på gärdet för att skritta/trava hem men så fort jag kom ut dit så började han trippa och vill verkligen springa så då fick han de. Så nästan hela vägen hem så galopperade han.
 
Jag var helt slut, jag fick sätta mig ner tillslut, hahah. För jag trodde nästan att jag skulle dö, mina ben värkte som tusan eftesom att jag stod upp mer än 2km. Han hade inte heller sparkat eller bockat på hela ridturen så jag är verkligen så himla nöjd! Så idag får han den största guldstjärnan av mig !   
 
 
 

Mocka - Rida - Filma/fota

Ska snart byta om och dra upp till stallet och fixa lite. Sen ska jag gå ut och rida fina hästen hoppas på att han är på bra humör idag. Vet inte rikigt vart jag ska rida än men funderar på att rida uppför backen som vi har och sen galoppera ett varv runt gärdet sen ta skogen tillbaka hem så han får lugna ner sig eftersom att han blir väldigt lätt stressat så kan det vara skönt för honom. Sen så ska jag skritta Tosca åt Becka för hon är på dop med Paula. Så jag lovade att ta göra de. När dom kommer hem ska dom ut och rida Ella och Bandit ( Beckas unghäst) han behöver ut och galoppera så jag ska vara fotograf och filmare.
 
 

Pigg häst

Idag red jag ut en sväng på Kvicken ute på gärdet, han var väldigt pigg så jag trodde att han skulle expoldera, haha. Trodde även att jag skulle få mig en flygtur idag. Men när jag väl började trava så blav han liiiite lugnare men sen råkade jag lägga till sänkel lite och då började han spraka och bocka, dock så va inte som han va när Paula red honom igår. Jag travad runt på gärde och nuddade honom knappt med sänklarna , sen i galoppen så gjorde han 3 bakuter sen vad de inge mer igår gjorde han nog 30 bakuter så Paula. Så det var väldigt skönt att han var likadan idag. Imorgon funderar jag på om jag ska ta en längre uteritt på honom för att se ur han är då. Bästa Becka fotade förut så här kommer några bilder. 
 
 
 
 
 
 

Mot Lillerud

Nu är jag klar för att åka på öppethus på Lilleruds gymnasiet, kommer bli roligt och se hur det är. Det jag har hört är att det är super bra där och att jag inte skulle bli missnöjd om jag började där. Jag vet verkligen inte vilket gymanasium jag vill gå på. Det står mellan Klara gymnasuimet och Lillerud. Men jag vet inte vilket av det jag vill gå på, det märks kanske efter idag , eller så blir det ännu svårare att välja.
 
Efter öppethuset ska jag till Becka och då ska jag byta om direkt och gå ut och rida Kvicken en stund i snö vädert, så mysigt. Han va en rikigt buse igår så jag får väl se jag kanske får värdens rodeo ridtur, haha. Becka ska fota så bilder kommer upp sen.
 
 
 
 
 
 

Göteborg horse show 2014

I år blir det iväg till Göteborg horse show och kolla på fina hästar och SHOPPA , längtar så jag spricker. Ska köpa massa fina saker till mitt hjärta. Funderar på att köpa ett "jump off revolution" träns till honom från Perfect sit, de är så snygg och det skulle klä Kvicken bra. Sen så ska jag ha en 5 punkts förbygel, som jag velat ha hur länge som helst. Det är bland de måsten jag har till Kvicken, träns och förbygel. Sen blir det säkert ett schabrak med hem, och någon snygg grimma och massa bling saker. Till mig själv ska jag kolla på ridbyxor och någon snygg tävlingstopp. Men jag lovar att det kommer bli mycket mer än så. Kommer vara pank när jag kommer hem, men det är jag med glädje. Jag kommer vara där torsdag den 27 , vilka dagar är ni där? 
 
 

Gammelmatte fick sig en resa. // Kvicken

Ja idag kunde ju inte lillmatte komma o ta mig på en tur så min gammelmatte fixade det istället, undrar om hon tyckte de va så skoj, heheheh. Satan va hon fick flyga idag. Ja det e ju inte varje dag man får komma utanför paddocken och mysa så då psássade ja allt på sörrni. Varje gång vi skulle gallopera slog ja, tror matte räknade till över 40 totalt på ridturen, hahaha de va de roligaste ja gjort på länge. O satan va hon SKREK!!!! Hjälp ooohh ja de va bara lite av vrålen. Tur man inte blev döv på kuppen med.
 
I morgon kväll kommer lillmatte o då e de bäst att jag sköter mig, vill ju inte skrämma bort henne då får ja inte komma o ut o visa upp min snygga kropp för brudarna på tävlingsbanorna. Ja vill ju komma ut o glänsa. Det är hon värd.
 
 

Ändrade planer

Min morfar fyller år idag så jag hinner inte till stallet och rida , men det är sån tur att jag har världens bästa extra familj som alltid ställer upp. Paula skulle troligen ut och rida med Becka  så då tar hon Kvicken och det är jag så tacksam för då jag börjar få världens ångest, eftersom att det snart är tävling och Kvicken behöver röra på sig mer. Sen på lördag ska jag på hockey  och öppethus på Lilleruds gymnasiet så jag tar och rider Kvicken i paddocken efter hockeyn, pannlampa på blir det då. Ska verkligen försöka rida honom så mycket jag kan, men det är inte så enkelt, för skolan tar så mycket tid nu, för snart så börjar de naionella proven och betygen måste höjas lite till så det är väldigt mycket just nu men jag ska kämpa på !
 
 
 
 
 

9 Februari då smäller det

Ja inte länge kvar nu, den 9 februari så åker vi till Filipstad och debuterar våran första tävling och det blir Kvickens första tävling någonsin så det ska bli hur roligt som helst och se ur han reagera och sköter sg. Han brukar bli en helt annan häst när man åker iväg. När vi på klubbtävling för någon vecka sen så var helt fantastisk. Han nollade sin första hoppbana dock va det ju inte så högt men shit vad han sög hinder, han va som en tiger mot hindrerna och hoppade som bara den. Sen så var han underbart fin på framridingen kunde samla honom i galoppen och han sparkade inte en enda gång. Så jag längtar som bara den , så fort jag tänker på tävlingen så får jag ont i magen och blir nervös men samtidigt så jävla taggad. Jag vet att när jag väl är på tävling platsen kommer jag vara såååååå nervös för det är jag alltid. Tar jag mig runt banan utan stopp men någon riving så kommer jag ändå vara nöjd, men om han skulle bli felfri skulle jag gråta av glädje och vara den lyckligaste på jorden. Så nu ska jag trimma häst ordentligt innför tävlingen. 
 
 
 
 

Ny header och design

Han inte blogga igår då jag va med  och filmade Beckas hoppträning och det blev lite stressigt när jag kom hem från skolan så jag han inte sätta mig framför datorn och idag har jag inte varit hemma och skolan har redan gjort mig stressad. Skolan har pågått i 2dagar och dom har redan lagt in 3 prov och en redovisning. Men iallafall nu är den nya headern på plats och den nya designen och jag är super nöjd! Så ett stor tack till Linda som gjort både headern och designen. 
 
 
 
 
 

Till salu !

Ni har säkert sett samma saker på Rebeckas blogg, hon hjälper mig att sälja, så jag tar även med dom sakerna hon säljer. Vid intresse, kommentera eller maila till [email protected]
 
1. Förbygel + martingal stl full. Använd men i bra skick! Bling på den och har även lagt till en krok på remmen som är under magen. Extra hål är gjorda i martingalen. 350:- ink frakt!! 
 
 
2. Svart Dyón träns stl cob. Använd 2ggr endas då jag inte har ponnyn kvar. Endast tränset, inga tyglar. 900:- ink frakt. Kan tänkas sänka priset vid SNABB affär!! (förut 950:-)
 
3. Boots stl S. Aldrig använda! 100:- ink frakt! (förut 120:-)
 
4. Marinblå kavaj stl 36. Använd 1 gång på tävling. Pris 250:- ink frakt!
 
5. Hv Polo förbygel stl cob, använd men i bra skick. 450:- ink frakt!
 
 
6. Flugtäcke stl 135. Använt 5ggr, som nytt! 180:- ink frakt! 
 
7. Hackamore SÅLT!! Tredelat 10,5 - 100:- ink frakt & fullcheck tvådelat 10,5 - 180:- ink frakt! BETTEN ÄR I BRA SKICK!
 
 
8. Remontträns stl full, ihopplockat! 150:- ink frakt!
 
9. Stl full , använt en klass på tävling. 160:- ink frakt
 
10. Stl full , 160:- ink frakt
 
 11. Stlf ull, dressyrschabrak 160:- (ej huvan)
 
 
12. Stl full dressyr huva + schabrak 160:- ink frakt!
 
 
13. Hv Polo tröja, sydd upp till dom 3 översta knapparna då den gick upp hela tiden. Använd men i bra skick. 250:- ink frakt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instagram

Jag finns även på instagram - juliaadenkvist ! 
 
 
 
 
 

Träning

2014 Ska bli mitt tränings år, jag ska fixa så att jag får mycket bättre konditon. Så varje gång jag inte rider ska jag ut springa eller iallfall röra på mig, ska även försöka gå till gymet någon gång sen så ska jag äta mindre godis, haha. Jag vill verkligen få tillbaka den kondisen jag hade när jag spelade handboll varje vecka. Så nu ska det tränas !
 
Måndag - Ut och springa
Tisdag - Ut&gå/springa
Onsdag- Rida
Torsdag- ut&gå/springa
Fredag- Rida
Lördag- Rida
Söndag- Rida 
 
Jag ska verkligen försöka hålla detta schemat denna veckan, men skolan drar ju ingång nu också så det kan även bryta men jag ska verkligen försöka. Jag var iallafall ut och sprang igår och det känndes rikigt bra. Så jag hoppas verkligen att detta kommer funka. 
 
 
 
 
 

Snart så !

Ja ni, snart så har jag troligen ny header , har pratat med en tjej som kan hjälpa mig och jag tror att det kommer bli super bra, så snart är bloggen igång på rikigt, det är så roligt redan nu, har fått massa fina kommentarer om mig och Kvicken och det gör mig extra taggad ! :D  
 
 

Fler bilder från igår!

 

Han gjorde min dag ♥

Kan inte mer än att var så sjukt stolt över Kvicken idag, han var så himmla duktig och som jag skrev i rubriken "han gjorde min dag" såååå bra! Då jag såg imorse att jag fått två stora sprickor i min telefon som jag haft i 3 månader, sen så fastnade mina strumpor i ridstövlarna så jag slita av mig stöveln och klippa sönder strumpan, fick inte ner dragkedjan först då den satt som berg, fick nästan inte av mig stövlen från foten först heller, så jag trodde att jag skulle ha sönder stövlarna med. Men Paula hjälpt mig så dom är fortfarnde hela, haha.
 
Han var iallafall fin i uppvärmning, så redan då hade jag en känsla av att det skulle gå bra. Vi började hoppa fram på ett litet kryss och han tycker detta är så roligt så när han lande slog han en bakut, haha. Vi fortsätt på att hoppa en låg kombination och det tog han även lätt. Jag höll dock i honom så han fick ett halvt galoppsteg någon gång. Sen så tycker Kvicken att "grindar" är farliga och läskiga men idag så stannade han inte en enda gång, så jag var riktig nöjd. Vi utmande honom lite med , eftersom att han har ganska så svårt att svänga, han slänger ut rumpan och flyter ut jätte mycket. Men han fixade även detta. Paula höjde en oxer till 90cm som jag skulle få komma en gång på, Kvicken hoppade av fint men tog i väldigt mycket så när han landade så tappade han balansen och vi höll på att gå omkull, han gick på framknäna och jag låg på halsen, tillslut så hittade han balansen orkade då ställa sig upp. Jag var så himla orolig att han skulle vara halt eller något annat men han visade ingenting och han var fortfrande lika pigg och glad som att inget hade hänt.
 
Mitt mål detta hopp-passet var att vi skulle kunna hoppa en bana på 90cm, kobinationen låg på 90cm, men Paula sänkte oxern till 80cm sen fick vi ta bort planket som var över grinder för det blev en alldelses för svår sväng för honom, men han tog ända allt med lätthet. Idag kan jag verkligen skryta över honom, han är sååååå bra min älskade häst! 
 
Fler blider kommer imorgon !  
 
 
 
 

Hoppning

Idag blir det lite hoppning hemma, behöver öva lite eftersom att vi snart ska ut och debutera. Jag hoppas Kvicken är på bra humör idag, jag red honom igår kväll och då var han faktiskt väldigt fin men han har ju lite humörsvängningar så det kan ju vända på en dag, haha. Sen så kommer jag troligen även få prova hoppa ponny , Paulas ( Rebeckas mamma) hennes kompis kommer upp med hennes barn och deras ponnysar så jag kommer troligen få prova och det kommer bli extremt roligt då jag verkligen saknar att både rida och hoppa ponny. Så bilder och kanske video kommer upp senare på bloggen. 
 
 

Ni får hjälpa mig

Eftsom att jag ska försöka ta tag i bloggandet så behöver jag eran hjälp. Vad vill ni läsa om?  Vad vill ni veta? Så det vore super roligt om ni kunde hjälpa mig att komma igång med detta ! :) 
 
 
 
 
 

Seg dag

Just kommit in efter ha varit ut i stallet. Idag blev det ingen riding då jag är sååå jäkla trött och orkar verkligen inte. Blev lite sent igår, haha. Så jag vill inte slänga mig upp på Kvicken när jag är såhär trött, blir inge bra då, så får se om han blir riden imorgon eller om jag ska ta och longera honom med inspäning, får se vad blir. Ni får iallafall  ha ett grymt bra 2014, med mycket glädje, det ska jag ha!