slide show

Utvecklingen bara ökar

De är helt sjukt va jag och Kvicken har utvecklats, jag har inte ens haft honom i ett år än och vi är redan ute och tävlar. Kvicken en helt anna häst, han är helt fantastisk. 
 
När jag fick honom kunde han inte stå still när jag skulle sitta upp, de gick inte att skritta utan att han började tackta. Han kunde inte hoppa en bana som var högre än 60cm. Han slog bakuter hela tiden han var en rikigt gris. 
 
Men nu så kan man sitta upp utan att bli halft över sprungen, man kan skritta men helt långa tyglar och han skrittar lika lungt ändå, här om dagen skrittade vi ca 2km och han hade inte en enda tanke på att börja springa. Han hoppar banor på 95cm - 100cm utan problem och han sparkar nästan inget. Allt blir bara bättre och bättre om han fortsätter såhär så kommer vi komma långt.
 
Jag kan inte förstå att han faktiskt kan göra allt detta. Att vi kan göra detta tillsammans är en sådan häftig upplevelse. Jag sattsar verkligen fullt ut på Kvicken, mitt mål med honom är att kunna starta en 110cm de vore grymt!  
 
Jag ska sattsa - Vi ska klara de <3 
 
 
 
 

De är inte alltid de funkar

Förra helgen fick jag rida Beckas Ella och de känndes verkligen som att jag red rent åt helvete. Jag kännde mig jätte dåligt de va vissa stunder som de kändes bra men inte många.
 
Ella är en vääääldigt speciell häst hon är en sådan häst som väljer sina ryttare. Hon och Becka passar så jäkla bra ihop men jag och Ellla går verkligen inte ihop. Jag kan knapp hämta henne i hagen utan att hon springer iväg. Hon lyssnar inte direkt på mig när jag ska greja med henne. Men de är bara att accepetra att alla hästar är olika och att jag och Ella inte funkar.
 
Ja som sagt de inte alltid de klickar mellan hästen och ryttaren men ibland så får man bita i de sura äpplet och försöka ändå.  Jag tycker om Ella de gör jag men i ridingen blir de inge bra, tyvärr.
 
Bild från helgens pass på Ella.
 
 
 
 
 
 
 

Hur jag tränar galopp

Jag fick en fråga från en läsare som undrade hur jag tränar galopp med Kvicken.
 
Kvicken har svårast att fatta högergaloppen så de jag har gjort för att försöka stärka och få honom att fatta rätt galopp är att jag travar på en ca 10m volt sen ökar jag mer och mer i traven och trampar ner i inner stigbygeln och försöka "välta" över hon till höger och tillslut så tar han galoppen.
 
Sen har jag även använt bommar på marken eller ett lågt hinder med hjälp av sockerbitar. De har nog funkar bäst för mig. Jag travar mot hindret och samtidigt som jag är i "luften" så svänger jag åt höger och trycker till med högerskänkeln och då landar han i rätt galopp.
 
Sen är de super vikigt att verkligen beröma hästen när den har gjort rätt, för den behöver verkligen veta att den gjort/gör rätt! 
 
De är de tipsen jag har att ge och de funkar bra för mig, så jag hoppas de kan hjälpa någon mer!
 
 
 

Videos från tävlingen

Duktig som jag är så har jag skaffade ett eget youtube konto så nu kommer de troligen komma upp flera videos på Kvicken.
 
Här får ni iallfall videos från helgens tävling som gick rikigt bra, jag kan inte säga annat än att jag är sååå stolt över min häst, han är bäst! <3
 
 

Dagens tävlings resultat

Jag finner inga ord för va himla duktigt min häst vad idag! Han bjöd på allt och tvekade inget. 
 
Första klassen - 90 Cm: Han va fin på framhoppningen och lyssnade på mig. Inne på banan så taggade han verkligen till han kunde inte skritta och bara trippade runt. Men när vi väl fick starsignal så lyssnade han på de jag bad honom han sög hindrerna och blev fruktasvärt stark, fort gick de med, haha. Men han hoppade super bra de va bara på tvån han inte rikigt visste vilket hinder han skulle till så han stod typ still på stället och galopperade sen kom de en bakut. Men sen va resten av banan inga probelm, så de blev en felfri runda! 
 
Andra klassen -  95 cm Laghoppningen: Vi han knapp hoppa fram för de va super snabba med tiden. Men vi han iallfall ta ett hopp på varje hinder. Inne på banan så va han spänd och taggad. Men bjöd lika bra denna klassen. Han hoppade super fin han tog dock ett extra galoppsteg till 4:an så jag trodde att jag skulle ramla av men de gick bra, tappade ena stigbygeln och fick inte tillbaka den till foten så jag fick hoppa utan den och de gick lika bra de. Jag lyckades tillslut hitta stigbygeln till sista hindret. Vi fick 8 fel men jag är lika nöjd ändå. 
 
Jag är verkligen huuuuur nöjd som helst med dagen, för de va första gången han gick 2 klasser på en dag och han skötte de utmärkt + att de va 5cm högre än första klassen. Jag älskar Kvicken så oerhört mycket, min fina häst <3
 
 
 
 
 
 

Packat och klart för tävlingen

Ja som sagt allt packat och klart för tävlingen i Säffle imorgon. Vi hoppar en clerround och sedan lagklassen. Jag börjar bli lite nervös men jag är fruktansvärt taggad! Kvicken har skött sig riktigt bra de senaste så jag hoppas på en bra tävlings dag och en duktig häst :)

Western hästen

Efterom att jag inte fick rida Kvicken dagen efter equterapeften va här så tog jag på Kvicken ,Beckas western träns och shit va snygg han va! Så någon dag ska vi ha en western outfit. 
 
Kolla min fina häst! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridtur

Idag red jag i paddocken med Paula och Ella. Han har inte gått på en vecka för han fick vila några dagar eftersom att equiterapeften va här och kollade honom så han fick bara skirttas för hand och gå lungt i några dagar.
 
De va nästan så att jag trodde att jag skulle kunna få mig en flygtur eftersom att han stått såpass länge. Men han skötte sig riktigt bra och var hur fin som helst. Han tog både höger och väster galoppen riktigt bra. Så jag är verkligen nöjd.
 
Imorgon ska vi rida ut en sväng, hoppas på att jag överlever, haha. 
 
 
 
 

3-års test!

Detta är faktiskt en sak jag inte har berättat för er. Men jag ska vara med och visa en häst på 3-års testet den 18 maj. Jag har fått den äran att springa för hand med Bandit Rebeckas extremt snygga häst och hjälpa till med löshoppningen. Just nu håller vi på att träna på springadet, att han ska lyssna på mig och hur jag springa. 
 
Nu tänker ni säkert, de kan väl inte vara så svårt men JO de är det! Du ska ha kolla på vart du ska springa, samtidigt som du har en unghäst bredvid dig som inte rikigt vet var den ska sätta benen sen att man måste springa fort och länga lika mycket på sina enga ben som hästen gör. De är faktiskt en heldel att göra. 
 
Jag och Bandit har tränat 2 gånger än så länge och de har gått väldigt bra. Vi ska försöka träna minst 1 gång i veckan. Jag vill ju kunna visa de bäst från Bandit så nu jäklar!
 
Sen kan jag erkänna att jag redan nu börjar bli nervös, hahah. Jag hoppas verkligen att Bandit kommer visa sin bästa sida! 
 
 

Något jag glömt att skriva om - Starkaste personen!

Jag har glömt att skriva om hur stolt jag är över Rebecka! För 27 februari fick Becka ta de svåra beslutet att låta Tosca vandra vidare till de eviga gröna ängarna. Detta är så starkt gjort av henne. Alla häst ägares mardröm är att låta sin bästa vän få vandra vindare. Men Becka tänka bara på Tosca, hon skulle få slippa ha ont, så hon gjorde de beslutet, och de är så stark gjort! 

Tosca och Rebecka va oslagbara tillsammans. Dem va mina favoriter när jag såg dom tillsammans så gick det inget annat än att le <3

Tosca va den ponnyn som lärde mig alla grunder i ridningen och hoppningen. Hon hjälpte mig att ta ny steg och hon fick mig att våga mer. Hon kommer alltid ha en speciell plats hos mig, världens finaste och bästa Tosca <3 

Rebecka när du läser detta vill jag att du ska veta att jag är så stolt över dig att ta en sånt beslut är de jobbigaste en häst ägare kan göra. Men du gjorde de , och jag är så jävla stolt över dig! Jag vet att de är en svårt tid framför dig men jag ska hjälpa dig jag ska hjälpta dig steg för steg , du har alltid en axel att luta dig mot!  Min älskade vän du är de bästa jag har i livet,  jag ska hjälpa dig jag lovar dig!
 
Sen har du en helt fantsiskt häst som står i stallet, Bandit! Han är hela din framtid, även han ska hjälpa dig fram, ni två kommer vara de bästa på banorna i framtiden! Ni kommer vara de ekipaget all pratar om och jag kommer vara den stolta hästskötaren vid sidan av. Du är grym! <3

Alltid med aldrig utan min älskade syster <3 
 
 

Schema för mig och Kvicken

  • Måndag - Kvicken får vila. Jag ska försöka gå ut och gå en sväng.
  • Tisdag - Får se om Paula eller Becka kan fixa honom måste hjälpa mamma hemma.
  • Onsdag . Hoppträning 
  • Torsdag - Kvicken får vila. Jag ska försöka gå/springa en sväng.
  • Fredag - Paddocken?
  • Lördag- Utritt/paddock ?
  • Söndag - Longering ?
Så någoting ser min vecka ut, får se om schemat håller eller om de blir några förändring om jag känner mig rätt så blir de säkert de, haha. 
 
 

Duktig häst idag

Idag red jag ute på gärdet med Paula och Ella, och shit va fin min häst va. Nu går de faktiskt att rida honom på gärdet utan en massa bråk. Han va på riktigt bus humör jag höll faktiskt på att flyga av för han slog en skit hög bakut sen körde han ner huvudet mellan frambenen och började studsa så jag tappade balansen, haha. Men jag satt kvar sen höll jag dock på att dö av skratt för han busade med mig typ hela tiden. Men han va fin i traven men i galoppen var han så extremt fin jag kunde korta honom hur lätt som helst och han lyssnade verkligen på mig. Min fina häst börjar verkligen förstå vad de är han ska gör nu. Min fina Kvicken <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Film från tävlingen

Min extremt duktiga häst,kan fortfarande fatta att vi faktiskt blev felfria. Min favorit <3
Underlaget sög så efter sista hindret så trodde jag att vi skulle gå omkull med de bra.